Поради

Французький кантрі

Французький кантрі

Кухня, вітальня, спальня, виконані у стилі прованс, будуть наповнені атмосферою чарівності й романтики.

Прованс – особливий стиль оформлення приміщення.

На перший погляд, по-сільському простакуватий: штучно зістарені меблі, грубо оброблені стіни. Однак він користується великою популярністю.

Його вважають кращим ті, хто не сприймає підкресленої розкоші, а віддає перевагу романтичному і близькому до природи стилю.

А якщо з'явилося бажання зануритися в сільську атмосферу – ласкаво просимо.

  1. Мінімалізм із цим стилем абсолютно не сумісний. Тому що більше у приміщенні меблів і всіляких милих дрібничок, то краще. Вази, глечики, свічники, коробочки-шкатулки, кошики...
  2. Стіни і стелі, не рівно штукатурені, – саме те, що треба. Вони повинні бути шорсткими й у тріщинках.
  3. З ковроліном і лінолеумом доведеться розпрощатись. Паркетна дошка, декоративна плитка, а ще краще – натуральний камінь. Ось найпопулярніші прованські матеріали для покриття підлоги.
  4. Один із найважливіших елементів стилю, звичайно ж, – текстиль. Прекрасний і ніжний малюнок віконних фіранок, вишиті скатертини та серветки, плетені килимки на підлозі. Прованс віддає перевагу речам, зробленим власноруч.
  5. Це ж стосується і меблів. Найбільш вдалий матеріал, звичайно, деревина. Однак плетені теж підійдуть. Чарівні бабусині скрині, лавки замість стільців, навісні шафи розставляють правильні акценти стилю.
  6. Особливу увагу потрібно звернути на колірну гаму провансу. Це ніжні пастельні тони, які додають інтер'єру свіжості, легкості й чарівності. Допускаються квіткові мотиви, що створюють атмосферу літа і тепла.
  7. Не варто забувати і про зелень у будинку. Квіти у вазах і горщики з рослинами додадуть свіжості і сільського шику.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, стиль, інтер'єр, франція
В тему