Поради

Зимовий «авітаміноз» шкіри та волосся

Зимовий «авітаміноз» шкіри та волосся

Що зробити, щоб виглядати доглянуто і привабливо весною?  

З таким запитанням ми  звернулись до КАРПЮК Лесі Василівни – лікаря  дерматовенеролога косметолога вищої кваліфікаційної категорії, координатора групи експертів за напрямом «Дерматовенерологія» УОЗ ОДА, члена президії Української асоціації лікарів дерматовенерологів і косметологів.

Різкі зміни оточуючого середовища викликають стрес в шкірі, особливо це характерно для зимового періоду. Саме в цей час пацієнти скаржаться на сухість шкіри, появу подразнень, випадіння волосся, тьмяний колір обличчя, значне погіршення стану жирної шкіри, появу себореї…

В зоні особливої уваги процедури і догляд,  що дозволять вирішити дані проблеми. Тільки кваліфікований лікар дерматокосметолог зможе вдало підібрати програму реабілітації та лікування індивідуально для кожного пацієнта.

Сухість шкіри

Однією з найпопулярніших косметологічних процедур взимку є біоревіталізація. Головне її завдання - поповнення запасів гіалуронової кислоти в дермі, що забезпечує об’єм і зволоження шкіри.  Але без відповідної  підготовки проведення біоревіталізації не дасть бажаного результату, оскільки молекули екзогенної гіалуронової кислоти зв'яжуть практично всю молекулярну воду в дермі і ефект буде нульовий.

Гіалуронова кислота виконує функцію своєрідної  молекулярної губки, утримуючи воду і надаючи шкірі пружність та еластичність. З віком синтез гіалуронової кислоти знижується. Для регулювання водного балансу до проведення біоревіталізації своїм пацієнтам я призначаю додатковий прийом гіалуронової кислоти (Солгар) по 120 мг на добу, що забезпечує щільність, пружність, еластичність шкіри і збереження в ній вологи.

Тьмяний нерівний колір обличчя і гіперпігментація

Порушення пігментації – одна з найчастіших проблем, з якою зустрічається дерматолог. Мелазма, фотоіндукована дисхромія, постзапальна гіперпігментація, лентіго … далеко не повний  перелік фотопошкоджень шкіри. Перед призначенням терапії обов’язкове  проведення дерматоскопічної діагностики. Лікування даних станів – тільки комплексне. Це і ексфоліація за допомогою хімічних пілінгів,  призначення топічних ретиноїдів, засобів з гідрохіноном, кріотерапія поодиноких вогнищ …

І обов’язковий паралельний прийом антиоксидантів – молекул, що перешкоджують процесам окислення з утворенням вільних радикалів.  Антиоксиданти фактично приймають удар на себе за рахунок власного окислення і нейтралізують вільні радикали. Унікальний комплекс «Антиоксидантна формула» Солгар допомагає зупинити запалення, на фоні якого  відбувається надлишкове руйнування колагену, захищає від гострого і хронічного фотопошкодження та розвитку раку шкіри.

Посилене випадіння волосся

Взимку зниження температури провокує звуження судин шкіри голови і порушення живлення волосяної цибулини. В результаті волосся не просто втрачає силу і блиск, а посилено випадає.

Вилікувати ці проблеми допоможе мезотерапія волосяної частини голови. Ефект досягається як за рахунок механічної дії голкою на нервові рецептори шкіри, так і за рахунок рефлекторної  і фармакологічної дії лікарських засобів (амінокислот, пептидів, факторів росту, вітамінів, засобів,  покращуючих крово- і  лімфообіг в тканинах).

Крім цього паралельно пацієнтам рекомендую Біотин 300 мг Солгар, що  зберігає волосся, шкіру та нігті в доброму стані. Достатня кількість  біотину, вже давно відомо, - один з ключових елементів в підтримці  здорового  волосся, шкіри та нігтів. Біотин сприяє усуненню дрібних зморшок шкіри обличчя, лущення, подразнення та  сухості шкіри;  лікує себорею шкіри голови та передчасне виникнення сивого волосся, усуває ламкість, розшарування, порушення  росту та структури волосся та нігтів, зменшує дратівливість та стомлюваність.

У підсумку, додатковий прийом Біотину від Солгар буде надавати  організму енергію та життєві сили, покращить стан шкіри та нормалізує рівень цукру в крові.

На закінчення

В арсеналі лікаря дерматокосметолога достатня кількість засобів для корекції естетичних проблем. Важливо пам’ятати, що призначати лікування та  проводити процедури, що порушують цілісність шкіри має право виключно лікар в ліцензованому медичному закладі. Ваша шкіра – не поле для експериментів та діяльності «косметологів» без належної освіти.

Бережіть себе і своє здоровя.Ходіть здорові та красиві.

За професійною консультацією і допомогою звертайтесь:
Дерматокосметологічний  центр лікаря  Карпюк Л.В.

м. Луцьк, пр. Відродження, 28 «А»

Попередній запис за тел.: 066-340-60-33



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Стиль, краса, авітаміноз, косметолог, дерматовенеролог, луцьк, лікування
В тему