Поради

7 помилок при купівлі плитки на кухню

7 помилок при купівлі плитки на кухню

Вибір плитки на кухню дуже важливий. Адже замінити її набагато складніше і дорожче, ніж, до прикладу, штори чи люстру. Тож важливо знати, які помилки при виборі плитки допускають найчастіше.

Інтер’єр кухні

Вирушайте по плитку після того, як визначилися з дизайном кухні. Особливу увагу варто приділити стільниці. Красива і дорога плитка на фартуху може стати головним акцентом в інтер’єрі.

Покупка без запасу

Витрачати гроші на плитку, яка роками лежатиме у коморі, не хоче ніхто. Але професіонали радять додати до розрахункової кількості плитки хоча б 10 %.

Просто уявіть, що ви робитимете, якщо майстри випадково розбили кілька кахлів чи помилилися при підрізуванні й тепер на фартуху або в підлозі «діра»? Купити точно таку плитку ви не зможете – вона буде з нової партії, а значить, відрізнятиметься за калібром і тоном.

Неправильний розрахунок

Продавці бонусом пропонують розрахувати кількість плитки, яка знадобиться вам для ремонту. Але обов’язково перевірте розрахунки. Помилки можуть обійтися вам у копієчку.

Надлишок

Повернення плитки – питання делікатне. Магазин має повне право не приймати назад керамічну плитку належної якості. Адже кахлі під одним номером але з різних партій можуть різнитися. Відповідно, такий товар забирати крамниці не вигідно. Перед купівлею переконайтеся, що зможете повернути або обміняти товар.

Оглядайте плитку при купівлі

Купили плитку, а там відколи або тріщини? Довести, що вам продали вже биту кераміку, і замінити її – складно. Не соромтеся відкрити коробки й уважно оглянути всі елементи. Особливо якщо ви вибрали дорогу кераміку.

Купувати без розміру

Неправильний розмір може зіпсувати все враження від ремонту і змусить витратити більше грошей. Якщо плитки за висотою/шириною не вміщаються в габарити фартуха, їх доведеться підрізати, збирати по шматочках і викидати залишки.

Лише зовнішній вигляд

Головне – колір, дизайн і фактура поверхні? Ні! Фахівці радять купувати керамічну плитку зі спеціальним захистом від хімічних речовин, які містяться у мийних засобах. А вибираючи плиткове покриття для підлоги, обов’язково зверніть увагу і на його міцність. Рекомендація профі – III клас за шкалою PEI.

І ще один важливий момент – плитка для підлоги в жодному разі не повинна бути слизькою. Дивіться на коефіцієнт тертя – оптимально, якщо він буде вищим ніж 0,75, допустимо – 0,4 – 0,74. Але майте на увазі: кухонна плитка не повинна бути пористою і шорсткою: така поверхня ускладнює прибирання.

В процесі пошуку своєї ідеальної плитки не соромтеся ставити багато запитань продавцю або менеджеру. Тільки врахувавши всі нюанси, ви зможете зробити вдалий вибір.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, кухня, плитка
В тему