Поради

Полювання, як нове хобі: що потрібно знати мисливцю-новачку

Полювання, як нове хобі: що потрібно знати мисливцю-новачку

Полювання – це пристрасть. Воно розвиває ті ж якості, що і спорт: витримку, спостережливість, а також швидкість реакції.

Коли є всі дозвільні документи і спеціальна мисливська зброя, саме час подумати про екіпіровку початківця.

Мисливське спорядження набувається поступово. Обзавестися всім відразу досить дорого та й не потрібно. Краще купувати все залежно від пори року.

Одяг

Вбрання повинно відповідати сезону. Бажано, щоб воно було із гігроскопічної тканини і легке. Верхній одяг має бути водовідштовхувальним, водонепроникним і при цьому не сковувати рухів. Білизна – бавовняна. Згодиться спеціальний жилет з патронташем спереду.

У холодну пору року краще одягати тепле напівпальто на ватині із шинельного сукна. Взимку можна накинути утеплену куртку або тілогрійку.

Не надягайте брезентовий верхній одяг (це не стосується штанів під час полювання із човна). Намоклий брезент шумить, він важкий і заважає руху. Взимку краще одягти ватяні штани, восени – суконні, а навесні – хутряні.

Взуття

Гумове взуття для літнього полювання мусить бути еластичним, м’яким, легким і без підкладки. Така обувачка не вимагає особливого догляду, швидко сохне. Її легше взувати і знімати. Потрібно купувати гумові чоботи на два розміри більші, для того щоб легко надягати вовняну шкарпетку. В мороз взуття із гуми носити не можна. Взимку необхідно надівати валянки, що не натирають і не утруднюють рухів. Улітку ходіть у ліс у кедах або черевиках.

Головний убір

Для осені й літа підійде будь-який кашкет або кепка з довгим козирком. Узимку краще натягнути шапку-вушанку з верхом зі шкіри. До неї не прилипатиме сніг і хвоя.

Збираючись на полювання, мисливець повинен мати список певних речей. Цей перелік досить умовний. Необхідно враховувати конкретну ситуацію і пору року. Проте обов’язково беріть похідну аптечку. Вона не займає багато місця, зате зможе надати цінну допомогу мисливцеві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, полювання, зброя
В тему

Останні матеріали