Поради

Ламіновані чи білі пластикові вікна?

Ламіновані чи білі пластикові вікна?

Сучасні будівельні технології не обмежують фантазію. Будь-які нестандартні форми, забарвлення, фактури і матеріали тепер стали доступними для будівництва та ремонту. Це ж саме стосується і металопластикових вікон. Що ж краще: ламіновані чи білі пластикові вікна?

Кольорові пластикові вікна виготовляються шляхом ламінування – наклеювання кольорової міцної плівки на один або на обидва боки віконного профілю. Найчастіше кольорова плівка наноситься на білий металопластиковий профіль. Але деякі плівки можуть наклеюватися на коричневий або світло-коричневий профіль. У такому разі при відчиненні вікна не буде білого зазору, як у разі з ламінуванням білого профілю. Тому, відповідаючи на питання, коричневі чи білі пластикові вікна взяти для ламінування, варто сказати, що перший варіант більш прийнятний (звичайно, з урахуванням бажаного кольору).

Переваги ламінованих вікон:

  • гарний зовнішній вигляд вікон дозволяє виділити свій будинок на тлі інших;
  • різноманітність кольорів і фактур плівки;
  • ламінація «під дерево» дає можливість отримати металопластикові вікна, максимально схожі з дерев’яними, але за значно меншою ціною;
  • на міцній плівці не залишається подряпин або відколів при незначних механічних впливах;
  • плівка не втрачає зовнішній вигляд при впливі прямих сонячних променів, не боїться вологи або перепадів температури;
  • пластикові вікна збережуть первозданний вигляд протягом 20 років.

Ціна на ламіновані або металопластикові вікна, покриті плівкою будь-якого іншого кольору, буде не набагато вищою, ніж стандартних білих. У середньому вартість ламінованих вікон на 10 – 20% більша від звичайних профілів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, Вікна, двері, вікна
В тему