Поради

5 найдивніших тварин світу

5 найдивніших тварин світу

У природи відмінне почуття гумору. Не вірите? Подивіться на цих дивовижних тварин.

Імператорський тамарин

Цього красунчика впізнають за білими вусами, що звисають до грудей.

Значну частину доби тамарини проводять на деревах, куди не можуть залізти великі види мавп (маса дорослих особин – 180 – 250 грамів).

Тамарини живуть у групах по 2 – 8 особин. У них є свої посади і ранги, стара самка – на вищому. Тому самці доглядають за дітьми і носять їх на собі.

Фенек

Мініатюрна лисичка – найменший представник собачих. Її візитка – великі очі і вушка. Фенеки гавкають, скиглять, виють і навіть бурчать.

За розмірами звір трохи менший за домашню кішку, в висоту близько 22 см, а вага – до 1,5 кг.

Лорі

Цю милу мавпочку вирізняють великі та красиві очі, які ніби обведені чорними колами. Довжина тіла лорі – від 22 до 44 см. Хвіст у них різної довжини або ж зовсім відсутній.

Лорі – любитель лазити по деревах. Удень звірок спить, ховаючись у дуплі або в листі, а от уночі веселиться. А ще ця тварина може годинами висіти вниз головою.

Носач

У носача великий ніс, схожий на огірок. Однак це властиво лише самцям. Вага самців – від 16 до 22 кг, самки в два рази менші.

Носачі – прекрасні плавці, вони можуть стрибати у воду просто з дерева і, пірнувши, долати до 20 метрів. Серед усіх приматів пальма першості в плаванні належить саме їм.

Нарвал

Нарвали схожі на білух, от тільки у них два верхніх зуби. Довжина нарвалів 3,5 – 4,5 м. Маса самців – 1,5 т, близько третини всієї ваги становить жир, самки важать приблизно 900 кг.

Бивень у нарвалів – орган чуттів. Завдяки йому морські ссавці можуть відчувати зміну тиску та температури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, тварини, курйози
В тему