Поради

Екзотика для кролика

Екзотика для кролика

Хочете побалувати свого пухнастого кролика екзотичними фруктами? Це можна! Та щоб потім не виникало проблем зі здоров’ям, дотримуйтеся цих правил.

Кавун і диня

Обов’язково очистіть кавун і диню від шкірки та кісточок, а м’якоть наріжте маленькими шматочками.

Сливи

Цей фрукт під забороною, адже сильно навантажує шлунок.

Банан

Тропічний плід містить багато калорій, тому балуйте кролика ним один раз у тиждень.

До слова, бананова шкірка для кролів не шкідлива. Небезпеку таять хімікати, якими виробники обробляють товар. Тому завжди очищайте фрукти й овочі з магазину від шкірки, перш ніж годувати декоративного кролика.

Цитрусові

Апельсини, грейпфрути, мандарини смакують тваринці, проте в раціон включайте тільки мандарини. Вони м’якші й не тяжкі для травлення декоративного кролика порівняно з іншими цитрусовими. Одна часточка кожні два-три дні не зашкодить вашому улюбленцеві.

Виноград

Вуханям дозволяються і грона, і листя, і лоза. Листочки рекомендують підсушити.

Ягоди

Кроликам можна давати полуницю, журавлину, лохину, інжир, чорнослив, аґрус, обліпиху, шипшину. Деякі ягоди згодовують прямо з листям. Слідкуйте, щоб ягідки і підсушене листя не були мокрими або брудними.

Те ж саме стосується і смородини. Кроликів частують не тільки ягодами, а й гілочками, і листочками.

Яблука

Фрукти повинні бути без гнилі й інших уражень. Плід слід ретельно вимити кип’яченою водою і витерти насухо паперовою серветкою.

Шкірку навіть із домашніх яблук рекомендують видалити. Для зручності можна поділити фрукт на чотири частини і вирізати серединку з насінням.

Фрукти і ягоди кроликам не можна давати замість звичайного корму, адже це лише доповнення до основного раціону. Пам’ятайте, що правильне харчування – запорука здоров’я ваших вухастих вихованців!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, тварини, продукти
В тему