Поради

Обираємо вазони у дитячу кімнату

Обираємо вазони у дитячу кімнату

Вазони у квартирі – не лише красиво, але й корисно. Рослини  насичують повітря киснем, очищають його від пилу, деякі навіть відганяють комах.

Для дитячої важливо підібрати безпечну флору, яка б не нашкодила вашій малечі. Не підходять для квартири, де живуть діти і тварини, рослини з роду пасльонових, різні різновиди молочаїв і кактуси.

Ідеальними вазонами для дитячої стануть:

Фіалка узумбарська, або Сенполія. Одна з найпопулярніших кімнатних рослин. Сенполії невибагливі, чудово ростуть на підвіконні при достатній кількості денного світла, але вони не люблять прямих сонячних променів. Квітнути фіалка може майже цілий рік, і славиться різноманітністю сортів.

Драцена. Ботаніки розповідають, що довгі листя драцени здатні вбирати пари таких небезпечних речовин, як формальдегід, які виходять від меблів, покритих лаком.

Герань. Ця яскрава рослина із красивими квітами очистить повітря від пилу та освіжить його. Фітонциди, які виробляють листя герані, дуже не подобаються літаючим комахою - в кімнаті, де росте герань, майже не буває комарів і мух.

Традесканція. Особливістю її є невибагливість – не боїться прямих сонячних променів та не потребує особливого удобрення. Зате вона чудово очищує повітря і прикрашає кімнату.

Цикламен. Цвіте яскравими квітами, а листя виділяє фітонциди, які заспокійливо діють на нервову систему. Деякі ботаніки стверджують, що аромат цикламена стимулює творчі здібності.

Каланхоє. Її листя освіжають повітря і мають бактерицидні властивості. Для дитячої кімнати підійде будь-який різновид каланхое, в тому числі ті, що рясно квітне невеликими рожевими квіточками.

Пам’ятайте, що вазонів у дитячій не має бути надто багато. Оптимальна кількість 2-3 рослини. Регулярно обприскуйте їх водою кімнатної температури, а рослини із великими листям протирайте вологою ганчіркою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства, діти, квіти
В тему

Останні матеріали