Поради

Як вибрати сантехніку для ванної: 5 важливих рекомендацій

Як вибрати сантехніку для ванної: 5 важливих рекомендацій

Вирішили облаштувати ванну кімнату? Сьогодні виробники пропонують величезний вибір сантехніки. Щоб зробити правильну покупку, потрібно спочатку розібратися, чим керуватися при виборі.

Гармонійне поєднання

При виборі ванни, раковини та унітаза мають значення матеріали, стилістика і якість сантехніки. Також керуйтеся зручністю, комфортом та гігієнічністю. А ось стиль, форму і розмір підбирають у залежності від особистих уподобань та особливостей простору.

Яку сантехніку краще вибрати

Фаянсова сантехніка має прекрасний вигляд, легка і недорога. Її поверхня відрізняється пористістю.

Порцелянові вироби виглядають дуже гладкими. Вони стійкі до температурних змін, і доглядати за ним зручніше, адже осад і бруд практично не залишаються на поверхні.

Композитні вироби досить міцні. Їм не страшні механічні удари і хімічні речовини. Зовні вони схожі з гранітною поверхнею. Матеріал гладкий і блискучий. Вимагають мінімального догляду, позаяк на них бруд не осідає.

Мармур – дорогий, розкішний і міцний матеріал, але швидко забруднюється.

Скло створює у ванній кімнаті сучасну обстановку. За міцністю може змагатися із фаянсом і порцеляною. Проте швидко забруднюється.

Раковини: критерії вибору

Раковини бувають різні за формою та способом кріплення (тюльпан, фігурні, настінні та каскадні), тому передусім звертайте увагу на отвори для змішувача.

Краще купуйте раковини із захисним отвором від переповнення (переливання). Вибір раковини залежить також від площі кімнати. У маленьких ваннах доречні кутові моделі або вбудовані варіанти.

Унітази: на що звернути увагу

Якщо є лічильник води, в цілях економії обирайте моделі з половинним зливом. Також врахуйте при купівлі унітаза, під яким кутом розміщена каналізаційна труба. Вибирайте унітаз під параметри, які у вас удома. Інакше доведеться виконувати трудомістку роботу з підгонки труб.

Як вибрати ванну або піддон для душу

Чавун. Важкий чавун тривалий час тримає тепло. Тому митися можна в такій ванні довго. При падінні на неї важких предметів можуть з’явитися відколи.

Сталь. Легший і дешевший матеріал. Якщо при виготовленні виробу використовувалася занадто тонка сталь, то стінки будуть прогинатися. Швидко нагрівається і миттєво охолоджується.

Акрил. Прекрасний сучасний і легкий матеріал. Довго зберігає тепло, але нестійкий до подряпин. Тому для догляду потрібні спеціальні засоби для чищення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, ванна, матеріали
В тему