Поради

5 ознак того, що за вашим будинком спостерігають грабіжники

5 ознак того, що за вашим будинком спостерігають грабіжники

Портал Т1.ua підготував для вас список сигналів, які повинні вас насторожити. Сподіваємося, вам ніколи не доведеться зіткнутися з пограбуванням, але все ж краще бути напоготові.

В середньому в рік на 100 тис. осіб припадає 901 крадіжка. Щоб не поповнити сумну статистику, люди намагаються забезпечити безпеку свого будинку: хтось вибирає сигналізації, а хтось довіряє міцним дверям зі складними замками.

Але навіть самі пильні не завжди помічають, що грабіжники вже поклали око на їх будинок і вичікують підходящий момент.

1. Пропажа собаки

Собаки, що охороняють квартиру або будинок, — перешкода для злодіїв. Тому вони можуть спробувати позбутися від «сторожа», випустивши або виманивши його на вулицю, коли господарів немає вдома. Через пару днів злодії повернуться, не боячись бути покусаними. Звичайно, пропажа собаки не завжди сигналізує про крадіжку, але і зовсім виключати такий варіант не варто.

2. Проблеми зі світлом

Якщо ви живете в приватному будинку і у дворі у вас встановлені ліхтарі з датчиками руху, одразу ж перевіряйте їх в разі несправності. Трохи викручені, але не перегорілі лампочки — сигнал того, що хтось хоче проникнути у ваш будинок, залишившись непоміченим.

3. Реклама і наклейки

За допомогою рекламних флаєрів і простих наклейок злодії перевіряють оселі на наявність господарів та чи легко проникнути у будинок.

4. Дзвінки з невідомих номерів

Щоб дізнатися, в який час господарів немає вдома, злодії можуть дзвонити на домашній телефон і мовчати у трубку або взагалі скидати дзвінок. Будьте обережні, часто злодії грають роль працівників різних служб, випитуючи потрібну їм інформацію.

5. Зламаний замок

Несправність замку, подряпини на двері — це ознаки того, що ваш будинок вже намагалися проникнути. У такому випадку ні в якому разі не зволікайте, зверніться в поліцію, змініть замки на більш надійні і задумайтеся про сигналізацію.

Пам’ятайте: якщо ви повернулися додому і застали злочинців, не намагайтеся їх злякати або затримати самостійно. Ваше життя цінніше будь-якого майна. Постарайтеся непомітно вийти з квартири або будинку і зателефонуйте в поліцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему