Поради

Як вберегтися від сонячних опіків?

Як вберегтися від сонячних опіків?

У спекотний літній період шкіра отримує велику кількість сонячних променів і не в змозі вчасно відреагувати на таке. А тому, перед тим як вийти на сонце варто скористаттися сонцезахисним кремом, а в полудень навіть прикривати голову та тіло легким одягом.

Нажаль, у більшості випадків, навіть якщо дотримуватись правил, все ж таки можна отримати сонячний опік. Отже, якщо опік дуже серйозний, має тріщини і пухирі на шкірі, або ж супроводжується головним болем, прискореним пульсом, пітливістю, то необхідно звернутись до лікаря.

Якщо помірний, до можна самостійно допомогти собі. Головна мета - це відновити шкіру, зняти свербіж і подразнення, а також забути про больові відчуття і дискомфорт.

Дуже добре допомагає зняти неприємне відчуття кисле молоко або простокваша. Протягом 1-1,5 годин необхідно змащувати ними уражені ділянки шкіри, не дозволяючи кисляку висохнути повністю. Після такої процедури необхідно змити залишки холодною водою.

Не менш ефективно діє сік картоплі, або можна зробити компрес з картопляної каші. Для цього необхідно натерти картоплю на терці і робити все по тому ж принципу, як і з кислим молоком.

Квашена капуста також може допомогти. В цьому варіанті необхідно нанести прохолодну капусту на уражену ділянку шкіри приблизно на 15-20 хвилин, і таку процедуру варто повторювати декілька разів на день.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему