Поради

Якщо вкусив комарик…

Якщо вкусив комарик…

З настанням теплої погоди все більше часу ми проводимо на природі, але на свіжому повітрі нас чекає небезпека, пов'язана з укусами комах.

Найпоширенішими є укуси комарів. Вони знайдуть вас всюди, навіть якщо ви не виходите з дому і намагаєтеся замаскувати відкриті ділянки шкіри. Що ж робити, аби позбутися неприємного свербіння?

Скотч. Просто наклейте шматочок скотч на місце укусу і залиште на кілька годин. Так ви зменшите свербіж і вбережете себе від роздряпування.

Аспірин. Таблетку аспірину слід потовкти, після чого змішати її з водою і змастити такою кашкою місце укусу. Це допоможе вам зняти запалення, адже в аспірині є ацетилсаліцилова кислота.

Оцет столовий 9%. Нанесіть оцет на місце укусу або можете прийняти ванну, якщо укусів на тілі дуже багато, додавши туди 2-3 чашки столового 9% оцту.

Зубна паста. До складу зубних паст найчастіше входить ментол, який охолоджує шкіру, допомагаючи цим приховати відчуття свербіння. Ну і іноді в склад паст входять компоненти, які допоможуть зменшити набряк.

Шкірка від банана. Цукор, який знаходиться в складі шкірки від бананів, може допомогти витягнути непотрібну рідину з укусу і заспокоїть місце укусу.

Лід також можна використовувати для полегшення свербіння і почервоніння, він також здатний зменшити набряк.

Сира картопля зніме запалення і свербіж разом з ним, досить просто прикласти шматочок відрізаної промитої і очищеної картоплі на місце, де вкусила комаха.

Сік лимона. Це засіб використовуйте тільки в приміщенні, щоб сонячні промені не привели до появи пухиря на шкірі. Капніть трохи соку лимона на місце укусу. Це допоможе зменшити відчуття свербіння, запобіжить попаданню вірусу.

Алое вера. Протизапальні властивості, якими володіє цей кактус, допоможе вам позбутися від жахливого свербіння і зменшить набряк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему