Поради

Як уберегти житло від крадіжки під час відпустки?

Як уберегти житло від крадіжки під час відпустки?

Сезон відпусток у розпалі. А знаєте, хто чекає літа з іще більшим нетерпінням, ніж ми? Квартирні крадії! Саме в цю пору без нагляду залишається безліч будинків. Тому варто заздалегідь потурбуватися про те, як безпечно покинути дім на час відпустки.

Не залишайте оселю без нагляду. Попросіть родичів і друзів, щоб наглядали. Вони можуть забирати пошту зі скриньки, вмикати-вимикати світло і всіляко створювати видимість присутності господарів.

Створіть ефект присутності. Не завішуйте вікна і не закривайте жалюзі перед від'їздом. Саме за такими ознаками зловмисники і дізнаються про тривалу відсутність господарів. Залиште все, як зазвичай.

Не провокуйте крадіїв. Навіть якщо ваш район здається безпечним, не слід залишати все на самоплив. Врахуйте, що за квартирою можуть спостерігати із сусіднього будинку. Заберіть із поля зору всі цінні речі й побутову техніку. Якщо це приватний будинок – не залишайте нічого зовні.

Приберіть перед відпусткою. Якщо нікому доручити догляд за приватним будинком під час від'їзду, подбайте про те, щоб він мав обжитий вигляд. Скосіть траву на галявині, вивезіть сміття. Створіть враження, що за двором постійно доглядають.

Квартиру поставте на охорону. Укладіть договір із приватним агентством або з державною службою охорони. Насправді це не так дорого, як багато хто думає, зате зможете спати і відпочивати спокійно.

Або зімітуйте видимість охорони. Часто наклейка на дверях або вікні, що попереджає про сигналізацію, відбиває у злодіїв бажання зв'язуватися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему