Поради

Як боротися з комарами, осами, мурахами

Як боротися з комарами, осами, мурахами

Щоб відпочинок на природі не перетворився в виснажливу війну з кровожерами, а з дачі ви не повернулися покусаними і опухлими, варто знати, що допоможе в поєдинку з небажаними «сусідами».

Пише vesti-ukr.com.

Комарів приваблює запах молочної кислоти, що міститься в поті людини

Найбільше влітку докучають комарі і мошки. Існує думка, що комарі більш упереджені до людей з певною групою крові, але воно не так. Цих комах приваблює запах молочної кислоти, що міститься в поті людини. Тому чим сильніше від людини запах поту, тим інтенсивніше до нього інтерес комарів. Крім того, комарів можуть приваблювати запахи духів або дезодоранту.

Знизити кількість кровопийців на вашій ділянці допоможуть деякі рослини. Комарі не переносять запах лаванди, базиліка, полину і меліси.

Більш кардинальні методи - обробка «генераторами туману»: в цьому випадку дезінфекція проводиться спеціальними фірмами за допомогою хімічних препаратів, які не дають протягом місяця-півтора з'являтися на обробленій ділянці кліщам, мухам та комарам. Вартість такої послуги - від 300 грн/сотка. Правда, після обробки препаратами не рекомендується пускати на дільницю дітей та тварин протягом доби.

Сьогодні існують і індивідуальні засоби захисту від комарів, і тільки репелентами вони не обмежуються. Як захист можна придбати браслети, кліпси і навіть наклейки від комарів. Причому ці засоби захисту діляться на дитячі та дорослі.

Небезпека мурах в тому, що вони можуть стати рознощиками інфекцій

З приходом тепла в дачні будиночки приходять і мурахі. І хоча ці комахи не завдають особливої ??шкоди, вони неодмінно залізуть в продукти, покриють собою солодощі, фрукти і м'ясо. Небезпека мурах в тому, що вони можуть стати рознощиками інфекцій, пробираючись в будинок з вулиці.

Щоб не використовувати хімікати, і якщо кількість непроханих гостей не змушує викликати дезінфекторів, можна самостійно знайти стежки «нальотчиків» і накапати на них лавандову олію. Мурахи не переносять її запаху. При цьому вони не змінять свій маршрут, а просто припинять ходити до джерела їжі. Боротися з мурахами можна і за допомогою олій сандалового і чайного дерева.

Якщо в будинку утворився мурашник, то вимітати його марно, мурахі на наступний день знову приповзуть і почнуть відбудовувати своє житло заново. А щоб мурах змусити покинути ваш будинок назавжди, посипте мурашник сіллю і пропущеним через прес часником.

Оси не нападають першими, але вони можуть стати переносниками захворювань

Ці комахи люблять селитися в сухих темних і тихих місцях. Зазвичай це горища, яри і навіть земляні нори на височинах, які добре прогріваються і при дощі не затоплюються. Після утворення гнізда за два-три роки популяція ос може досягати 500 особин, тому починати з ними боротися потрібно на етапі будівництва гнізда. І хоча оси не нападають першими, вони можуть стати переносниками захворювань, тому як, порившись в смітнику, вони прилетять на стіл і сядуть на продукти.

Пік активності ос припадає на середину серпня, коли дозріє більшість фруктів, і вони стануть злітати на солоденьке. Тому до цього часу бажано позбутися такого сусідства.

Найбезпечніше боротися з осами в червні. У цей час вони виводять потомство, тому найменш активні. Маніпуляції з прибирання осиного гнізда слід проводити в нічний час, найкраще близько 23:00.

Єдиний спосіб позбутися від ос - зірвати гніздо. Для цього необхідне правильне екіпірування: товсті рукавички зі шкіри, накомарник і одяг, який не залишає непокритих ділянок шкіри.

Боротьбу з шершнями потрібно починати у вечірній час доби

Найпоширеніше місце для поселення шершнів - безвітряне місце під дахом. Гніздо може і звисати у вигляді кулі, і бути всередині будівлі або розташовуватися між основою даху і шифером.

Боротьбу з шершнями потрібно починати теж у вечірній час доби. Але пам'ятайте, що не всі особини цих комах лягають вночі спати, тому будьте обережними.

Якщо гніздо на видноті, то з ним потрібно вчинити так само, як з осиним, але тримати в закритому пакеті вулик потрібно не менше двох-трьох днів, після чого пакет з гніздом спалити.

Якщо шершні влаштувалися в важкодоступному місці, - наприклад, під дахом або в ущільнювачі в простінку, - можна спробувати їх викурити за допомогою карбофоса або дихлофосу, а отвір, через яке вони туди потрапили, задути монтажною піною.

Укус цієї комахи дуже сильно свербить

Ці комахи зазвичай поселяються в будинках, де є сире підпілля. Причому часто навіть за допомогою спеціальних засобів від бліх вивести їх дуже складно. Блохи живуть в щілинах підлоги або килимах і кусають людей за ноги в районі гомілки. Укус цієї комахи дуже сильно свербить і довго не проходить.

В якості профілактики від бліх можна використовувати полин, розклавши гілочки по периметру кімнати. Якщо популяція бліх невелика, вони підуть, бо не виносять запах цієї трави. Ще один спосіб трохи «повиловлювати» бліх і перевірити, чи дійсно вони є джерелом занепокоєння - поставити біля плінтуса блюдце з медом. Через кілька годин, якщо вас кусають саме блохи, ви їх знайдете в меду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему