Поради

Як вивести жовті плями від поту

Як вивести жовті плями від поту

Речі із жовтими плямами від поту є у гардеробі чи не кожної людини. Влітку ще вранці свіжий одяг до вечора стає липким та жовтим у зоні пахв. Дезодоранти, безумовно, ефективно нейтралізують запах поту, але безсилі проти плям.

Як же вивести плями від поту?

Харчова сода

Чотири столові ложки соди на чверть склянки води змішують до стану кашки і наносять на пожовклі ділянки. Залишають на годину і після цього перуть. Температура води не повинна перевищувати 30 градусів, оскільки гаряча вода тільки закріпить плями.

Перекис водню

Замочіть одяг у розчині перекису водню і води з розрахунку столова ложка перекису на літр води. Через півгодини можна випрати речі в звичайному режимі.

Аміак і бензин

Спочатку пляму потрібно обробити бензином, а потім протерти губкою або серветкою, змоченою в аміачних розчинах. Щоб позбутися запахів бензину і нашатирного спирту, може знадобитися кілька прань.

Кухонна сіль і нашатирний спирт

Слід розчинити в склянці води по чайній ложці спирту і солі й потім обробити отриманим засобом забруднені місця. Після цього одяг треба прополоскати в теплій воді і випрати. Таким способом досить просто вивести жовті плями від поту.

Аспірин

Дві таблетки аспірину розітріть у порошок і розмішайте у половині склянки теплої води. У цьому розчині змочіть серветку і протріть нею пляму. Після обробки речі слід випрати.

Оцет

10 мл 9 % оцту змішайте з 80 мл води, намочить в отриманому розчині губку і протріть пляму. Схильні до линяння тканини можуть зіпсуватися, вкрившись кольоровими розводами. Після обробки річ потрібно сполоснути під прохолодною проточною водою.

Всі ці та інші домашні засоби, якими можна вивести плями від поту, досить ефективні, якщо запрати річ відразу після використання. У випадках, коли блузка або сорочка пролежали в такому стані кілька днів і пляма глибоко в’їлася, без якісної хімчистки не обійтися. Фахівці, використовуючи сучасні мийні засоби, швидко приведуть речі в порядок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему