Поради

Як вибрати плитку на кухонний фартух?

Як вибрати плитку на кухонний фартух?

Великий вибір будівельних матеріалів дозволяє зробити кухонний фартух дизайнерським акцентом. Обраний матеріал повинен легко митись і, що найголовніше, прослужити довгі роки.

Найоптимальніший варіант кухонного фартуха – плитка. І є всього вісім головних правил її вибору.

  1. Обираючи плитку для кухні, покупці віддають перевагу керамограніту або кераміці. Хоча перший варіант міцніший, варто зупинитися на кераміці, адже невеликі кахлі легкі й монтувати їх простіше. А саме покриття відрізняється великим вибором кольорів, фактур і принтів.
  2. Для фартуха у невеликій кухні використовуйте плитку в одній колірній гамі – це візуально розширить простір. Для графічних інтер’єрів у стилі поп-арт підійдуть соковиті, насичені кольори, тому виділіть зону фартуха за допомогою контрастних відтінків.

  1. Найактуальніші формати – плитка «кабанчик» або «цеглинка». Класику оберіть для інтер’єрів у прованському чи скандинавському стилях. Якщо у кухонного гарнітура дерев’яна стільниця, підкресліть її великоформатною плиткою під дерево.
  2. Щоб прибирання на кухні було легким, вибирайте великоформатні моделі. Що менша плитка, то більше у неї швів, які просто забруднити жиром і їжею.
  3. Перед укладанням плитки уточніть розміри фартуха у постачальника кухні. В середньому його висота становить від 48 до 60 см, і він повинен на декілька сантиметрів заходити під верхні шафи та стільницю. Стик між фартухом і стільницею необхідно обробити силіконовим герметиком. Інакше вода затікатиме за тумби, тому задня стінка може деформуватись, а на стіні з’явиться грибок.

  1. При укладанні фартуха перевірте розташування розеток. Вони не повинні перебувати в хаотичному порядку щодо швів плитки. Органічно виглядають розетки і вимикачі, які встановлені по центру плитки, по центру шва або на перетині кількох плиток.
  2. Якщо ви вибираєте плитку через Інтернет, будьте готові, що її дизайн у реальності може відрізнятися від зображень на екрані. Тому загляньте в салон і переконайтеся, що зовнішній вигляд відповідає картинці.
  3. Плитку варто купувати із запасом близько 10%. Він стане в пригоді, якщо в процесі ремонту частина плиток буде пошкоджена. Замовлення нового матеріалу може викликати у вас деякі труднощі. По-перше, доставка забере тривалий час. По-друге, колекцію можуть зняти з виробництва. Крім того, не рідкісні випадки, коли в різних партіях плитка відрізняється за тоном. Після ремонту також не варто позбавлятися від матеріалу – ним легко замінити випадково пошкоджену плитку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, кухня, матеріали, плитка
В тему