Поради

Венеціанська штукатурка – розкіш часів Відродження

Венеціанська штукатурка – розкіш часів Відродження

Бажаєте додати своєму дому розкоші епохи Ренесансу? Тоді вам сподобається венеціанська штукатурка.

Цікаво, що за багато років склад матеріалу фактично не змінився. Основа венеціанської штукатурки – пил: гранітний, кварцовий, мармуровий та інших сортів каменю. Що дрібніший розмір пилу, то краще. Сполучним компонентом колись слугувало гашене вапно. Також обов’язкові інгредієнти – вода і барвники. Багато століть тому фарбою були соки рослин, кров тварин і багато інших речовин.

Сьогодні мінеральні барвники замінюють на штучні, хоча, на думку фахівців, тільки штукатурка за класичним рецептом здатна передати всю гру світла і блиск мармуру. Так що при виникненні питання, як зробити венеціанську штукатурку, орієнтуватися необхідно на природні компоненти.

Сучасна венеціанська штукатурка має прозорий вигляд і після спеціальної методики нанесення створює ефект мармуру. Досягається це за допомогою спеціальної техніки виконання, при якій матеріал наноситься маленькими штрихами від чотирьох до десяти шарів. Для цього використовують трикутний шпатель із кованої неіржавіючої сталі. Потім висохлу штукатурку покривають бджолиним воском, що захищає декоративне покриття. Віск дуже важливий елемент, адже навіть шедевр можна легко зіпсувати, покривши його, наприклад, матовим воском або звичайним лаком. Хоча сьогодні існує венеціанська штукатурка, яка вже містить у складі такі матеріали й не вимагає фінішної процедури.

Переваги венеціанської штукатурки:

  • Ефект мармурової мозаїки. Такий малюнок у поєднанні з багатою колірною гамою перетворює звичайний інтер’єр на витвір мистецтва.
  • Водонепроникність. Поверхня легко миється за допомогою мийних засобів (вода, мильний розчин), які не містять розчинників.
  • Довговічність. Гарантія становить від 5 до 10 років.
  • Висока зносостійкість.

  • Матеріал екологічно безпечний.
  • Штукатурка не виділяє запаху.
  • Матеріал стійкий до вогню.
  • Штукатурка швидко висихає.

Венеціанська штукатурка у виконанні досвідченого майстра нагадує справжній мистецький шедевр і здатна прикрасити будь-який інтер’єр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, будинок, штукатурка
В тему