Поради

Що варто подивитися на Кіпрі?

Що варто подивитися на Кіпрі?

Плануєте подорож на чарівний Кіпр? Аби мандрівка була яскравою та запам’яталася на все життя, варто відвідати ці п’ять місць.

Корабель під водою

Що варто подивитися на Кіпрі? Якщо дайвінг хоч трохи вам цікавий, обов’язково зануртеся під воду біля узбережжя Ларнаки, щоб оглянути затонулий шведський пором «Зенобій». Море в цих місцях прозоре, видимість відмінна, а пірнати буде цікаво і новачкам, і професіоналам: різні палуби та відсіки корабля можна досліджувати на глибинах від 16 до 42 м.

Танцюючі фонтани

У невеликому курортному містечку Протарас є власне шоу танцюючих фонтанів Magic Dancing Waters. Воно хоч і поступається за масштабом Барселоні або Дубаю, але зачаровує людей, даруючи їм тишу та магію дивовижного Кіпру.

Старі кав’ярні

Що варто подивитися на Кіпрі? Вирушайте у Буюк-Хан, османський караван-сарай XVI століття, який відмінно зберігся до наших днів. У прохолодній тіні його галерей тісняться сувенірні ятки і «кафеніо» – крихітні кав’ярні, де можна випити чашечку міцної кави по-кіпрськи та зіграти в нарди з місцевими жителями.

Замок з легендами

У Лімасолі сподобається романтикам, любителям історії та прихильникам активного відпочинку. Неподалік від міста є амфітеатр, руїни античних храмів і мозаїчні панно. А в самому Лімасолі можна досліджувати дві прекрасні фортеці: середньовічна твердиня лицарів-госпітальєрів Колоссі та Лімасольський замок часів Османської імперії, історія яких огорнута захопливими легендами.

Земля Афродіти

Серед унікальних пам’яток Пафоса – Петра-ту-Роміу, де, за легендами, народилася грецька богиня любові Афродіта. Тут є розкішний Археологічний парк з давньогрецьким некрополем, руїнами візантійської фортеці та відмінно збереженою мозаїчною підлогою часів Стародавнього Риму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм, кіпр, туристи
В тему

Останні матеріали