Поради

Облаштовуємо дім хом’ячка

Облаштовуємо дім хом’ячка

Купівля гризуна – це приємні клопоти й радісне передчуття нового мешканця у домі, який наповнить його бешкетним шелестінням і любов’ю. Віддавшись емоціям, можна забути про найголовніше: що потрібно для хом’яка, який ось-ось прибуде в нові апартаменти?

Підстилка

В клітці повинна бути хороша підстилка: тирса, гранули чи серветки. Найкраще робити підстилку із цих трьох елементів. Заборонено використовувати газети або тканини, адже вихованець може отруїтися друкарською фарбою, а в матерії –заплутатися.

Бігове колесо

Бігове колесо для хом’яка – головний атрибут. За ніч, а саме вночі хом’ячки полюбляють бігати, вихованці можуть подолати навіть кілька кілометрів. Колесо, зроблене з металу, довше служитиме, на відміну від дерев’яного, яке швидко прогризають. Тим більше за металевим колесом зручніше доглядати. Дуже важливо, щоб відстань між колесом і нерухомою конструкцією була максимум два міліметри, інакше хом’як може придавити лапки.

Точило для зубів

Ще одним важливим елементом для будиночка хом’яка є наявність точила для зубів. Ним можуть бути спеціальний камінь для гризунів, шматочок звичайної крейди чи гілка дерева.

Їжа

У вихованця мають бути окремі миски для зелені та фруктів і для зерна. Воду краще зберігати у спеціальних поїлках для гризунів.

Аксесуари

Щоб улюбленець не нудьгував, можна наповнити його клітку різними драбинками, містками, перешкодами і трубами. Головні критерії вибору додаткових елементів – натуральний матеріал, відсутність гострих кутів і дрібних деталей, великий діаметр, щоб хом’ячок не застряг.

Домашні гризуни більшу частину свого життя проводять у клітці. Тому подбайте, щоб матеріали були якісні та не зашкодили здоров’ю хом’яка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, будинок, тварини
В тему