Поради

На картриджах можна заробити на авто

На картриджах можна заробити на авто

Приватний підприємець з Луцька Олександр Іваницький почав ліпше заробляти завдяки власній справі, точніше власній ініціативі та сміливості.

Торік працював найманим робітником на ремонтній фірмі, яка заправляла картриджі до принтерів і ремонтувала офісну техніку. Замовлень не бракувало. Навпаки, коли настали скрутні часи – люди масово понесли до дешевих майстерень на ремонт уживані принтери та мобільні телефони. Олександр трудився би далі, однак директор фірми натякнув на скорочення.

«Я не став чекати звільнення – написав заяву за власним бажанням. Але попередньо зареєструвався підприємцем і вже шукав гроші для власної справи», – пригадує чоловік.

Спочатку Олександр звернувся на біржу праці, бо сподівався отримати «підйомні» гроші для новоспечених підприємців. Донедавна давали по 7-15 тисяч гривень на нову справу. Однак міський центр зайнятості відмовив – про причини Олександр не хоче говорити. Однак він таки встиг взяв кредит у банку – 25 тисяч гривень. Цього вистачило, щоби заснувати власну фірму зі заміни картриджів, ремонту комп’ютерів, мобільних і стаціонарних телефонів. Придбав ремонтне обладнання. На окраїні міста орендував дві кімнати під офіс та майстерню.

«Запросив на роботу трьох майстрів, які працювали зі мною на попередній фірмі, – розповідає. – За два місяці ми вже міцно стали на ноги».

Нині підприємець задоволений бізнесом. Наголошує: саме на картриджах зумів заробити на власне авто. Загалом почав заробляти уп’ятеро більше своєї попередньої зарплатні найманця. Хоча визнає, що криза та нестабільність цін таки заважає вкладати інвестиції у власну справу. Щоправда, економлячи на побутових зручностях і преміях, Олександр до літа обіцяє дати роботу ще одному майстру – з ремонту антикварних радіоприймачів і телевізорів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, Власна справа
В тему