Поради

Скажіть «ні» ранковій каві

Скажіть «ні» ранковій каві

Не уявляєте ранку без кави? Цей напій полюбляють мільйони людей. І не дивно, адже кава стимулює когнітивну функцію, покращує пам’ять, поліпшує концентрацію і увагу, а також попереджає розвиток депресії, хвороби Альцгеймера та навіть ожиріння.

Однак надмірне споживання напою може мати негативні наслідки: безсоння, подразливість, диспепсія, порушення серцевого і дихального ритму, головний біль, підвищення артеріального тиску. Із цих причин лікарі рекомендують відмовитися від регулярного вживання кави.

Чим же замінити улюблену ранкову кавусю?

Вода з м’ятою і лимоном

Лимон багатий на вітаміни С, D, P, B1, B2, він стимулює імунітет, забезпечує антиоксидантний захист, нормалізує функцію шлунково-кишкового тракту і зміцнює організм загалом. А м’ята тонізує, має сильний бактерицидний ефект, стабілізує серцевий ритм.

Гранатовий сік

Гранат містить кілька різновидів антиоксидантів, покращує пам’ять, допомагає скидати вагу шляхом пригнічення апетиту і знижує рівень холестерину.

Гарячий шоколад

Гарячий шоколад на основі какао-порошку – відмінна альтернативна каві! Ви отримаєте необхідну кількість кофеїну для стимуляції життєдіяльності, а також забезпечите свій організм антиоксидантним захистом.

Речовини, що входять до складу какао, уповільнюють процес старіння, гальмують розвиток новоутворень, нормалізують артеріальний тиск і реологічні властивості крові. А природні нейромедіатори, що містяться у какао, піднімуть ваш життєвий тонус!

Кокосова вода

Кокосова вода – ідеальний напій. Вона відрізняється низьким вмістом жирів і вуглеводів (енергетична цінність – 19 кілокалорій на 100 г продукту). При цьому кокосова вода містить цінні вітаміни та мінерали, а її електролітний склад практично ідентичний плазмі крові. Раніше її навіть використовували як ізотонічний розчин у медичних цілях.

Зелений чай

Найкращий енергетичний напій – зелений чай! Він стимулює когнітивні функції людини, зменшує ризик серцево-судинних захворювань, запобігає окисленню вільних радикалів, покращує метаболізм, а також у ньому міститься достатня кількість кофеїну. Це чудовий приклад тонізувального напою, що бадьорить.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему