Поради

Як вибрати борошно і дріжджі для паски

Як вибрати борошно і дріжджі для паски

Чи буде смачною паска, залежить не тільки вдало підібраного рецепта, настрою і майстерності господині, але і від того, наскільки правильно обрані інгредієнти, і чи будуть якісними борошно і дріжджі – пише vesti-ukr.com.

Про те, як правильно підібрати складові для випічки і як їх перевірити в домашніх умовах розповіла експерт - шеф-кухар Юлія Трикіша.

БОРОШНО

Перший сорт

Вибирайте борошно першого сорту. Продукт вищого ґатунку не підходить, тому що з неї краще випікати вироби невеликого розміру (великі з такого борошна будуть погано тримати форму). У борошні першого сорту міститься більше клейковини і крохмалю, ніж в продукті вищого сорту, але при цьому воно досить тонкого помелу і м'якше, ніж борошно другого сорту. Тісто з такого борошна виходить еластичним, а випічку можна формувати великого розміру, і вона буде тримати після випікання вихідну форму, але при цьому залишиться легким і повітряним.

Тільки в паперових пакетах

Борошно на вагу коштує дешевше, але під час зберігання в магазині вона може відволожитися або насититися сторонніми запахами. А насипаючи в поліетиленовий пакет таку муку в магазині і зберігаючи її вдома навіть всього тиждень, ви ризикуєте що вона відволожиться, в ньому заведеться пліснява, і воно стане непридатним для здоби.

Не купуйте свіжого борошна

Термін придатності борошна - до 1 року. Але для пасок не підходить продукт, у якого цей термін добігає кінця - вона може відволожитися, бути прогірклим або кислуватим на смак. Але при цьому не треба купувати борошно, яке виготовлено ??кілька тижнів тому. Таке борошно ще достатньо не збагатилася повітрям, і випічка з нього буде погано «підходити». Ідеальний вік борошна для пасок 2-4 місяці.

ДРІЖДЖІ

Вибирайте активні дріжджі

Якщо в рецепт пасок входять сухі дріжджі, то вибирайте упаковку, на якій буде позначка «активні». Ці дріжджі потрібно буде спочатку розвести з водою або молоком і дати настоятися. «Інстантні» сухі дріжджі змішуються з сухими інгредієнтами, і при замішуванні тіста починають бродити швидше. Але при цьому паски виходять не такими повітряними і легкими.

Свіжі дріжджі не досягли 2-х тижнів

Щоб дріжджі почали бродити, тісто добре підходило, а випічка вийшла повітряною, спори в дріжджах повинні бути активними, тільки тоді вони будуть працювати в тісті. Саме тому, купуючи дріжджі, зверніть увагу на дату виготовлення і місце їх зберігання. Такі дріжджі повинні зберігатися в холодильнику, а з моменту їх виготовлення повинно пройти не більше 2-х тижнів.

Понюхайте брикет

Зрозуміти чи не були порушені норми зберігання свіжих дріжджів можна по запаху. Понюхайте брикет. Запах дріжджів повинен бути ледве помітним, від них повинен виходити аромат свіжого хліба або тонкий запах смаженого насіння. А ось якщо від дріжджів виходить запах бродіння або ви відчули неприємний запах затхлості - продукт зіпсований.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему