Поради

Як вибрати домашню ковбасу до Великодня

Як вибрати домашню ковбасу до Великодня

Домашня ковбаса - одна з головних страв святкового пасхального столу. Сьогодні її можна купити як в магазині, так і на ринку. При цьому на вибір пропонуються ковбаси зі свинини, яловичини, баранини, курятини, індичатини, а також асорті – пише vesti-ukr.com.

І якщо з видом м'яса можна визначитися виходячи з особистих переваг, то для того, щоб після приготування отримати дійсно смачна страва, потрібно знати, як вибрати свіжий і якісний сирий продукт. Про те, як вибрати смачну сиру домашню ковбасу, розповів шеф-кухар Юлія Трикіша.

Не купуйте у вакуумній упаковці

Запаковану ковбасу ви не зможете понюхати. Крім того, вона могла бути раніше замороженою, а значить, після розморожування пустити сік. При цьому ви не зможете побачити його в упаковці, тому як під ковбасу в вакуумному контейнері вкладається спеціальна вкладка, яка вбере в себе вологу, що виділилася, і ковбаса збереже свій товарний зовнішній вигляд.

Без спецій

Якщо ковбаса пахне апетитно, але має сильно виражений запах спецій і часнику, не варто зупиняти на ній свій вибір. По-перше, такий продукт може бути сильно гострим, по-друге, високий ризик того, що за допомогою цих добавок виробник намагається замаскувати м'ясо не першої свіжості. Якщо ви все-таки любите погостріше, краще додайте спеції на свій смак під час приготування ковбаси.

Сіруватого кольору

Якщо в домашню ковбасу не додано барвники, вона буде мати сіруватий відтінок. Яскраво-червоні ковбаси гарантовано містять в своєму складі селітру та інші підсилювачі кольору.

Не повинно бути порожнеч

Уважно розгляньте кільце домашньої ковбаси. Через прозору оболонку не повинні проглядатися порожнечі, але при цьому шматочки м'яса і сала повинні бути чітко видні. Ковбаса з дрібно перемеленого фаршу буде менше соковитою, ніж з фаршу грубого помелу. При цьому зверніть увагу на кількість білих шматочків, чим їх більше, тим жирнішою виявиться ковбаса.

Оболонка без прожилок і суха

У свіжої ковбаси натуральна кишка повинна бути сухою, без ознак слизу і кислуватого запаху. Якщо оболонка стала мокрою - ковбаса довго лежала і вже пустила сік, або її спеціально зволожили, щоб надати товарний зовнішній вигляд і збільшити вагу. Також на оболонці не повинно бути багато білих прожилок - в кращому випадку вона виявиться твердою, в гіршому - погано виробленою, а значить після запікання або смаження набуде неприємного запаху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали