Великдень, Пасха, Христове Воскресіння – найбільш очікуване світле весняне свято. З Великоднем традиційно пов’язана значна кількість народних повір’їв, прикмет і обрядів, які формувалися століттями. Безумовно, уявити Пасху без паски – не можна.
Щороку ми шукаємо нові рецепти великодньої випічки, аби вона була ще смачнішою. Але яку би паску ви не випікали, є кілька секретів від професіоналів, яких варто дотриматись, аби все вдалось якнайкраще.
- Замішуючи тісто, додавайте лише просіяне борошно. Адже коли воно просіюється, то не лише очищається, але й насичується киснем. А це сприяє кращому бродінню тіста, маса легше піднімається.
- Рідкі інгредієнти додавайте у тісто розігрітими. Наприклад, масло чи маргарин розтоплюють.
- Дотримуйтеся такої послідовності: спочатку змішати і вимісити усі компоненти, а вже тоді додавати розтоплене масло. Замісивши тісто, залиште його у теплі.
- Від тепла рук тісто замішується краще. Що довше ви вимішуєте тісто без додавання ізюму, кураги чи інших добавок, то воно якісніше.
- Кілька грамів горілки чи спирту дозволять пасці зберігатися довше і не черствіти.
- Зручно випікати паску в паперовій формі. А ще з неї легко діставати вже готову святкову здобу.
- Плануєте глазурувати паску шоколадом? То не варто перед випіканням змащувати її вершечок яйцем, а лише змочити водою. Інакше вона швидше потемніє. Аби легко приготувати глазур, розтоплюючи шоколад, змішайте його з топленим маслом чи олією. Так він довше не застигатиме і рівномірно покриє пасочку.
- Температура випікання паски залежить від того, наскільки підросло тісто. Якщо воно добре підійшло, паску можна пекти при високій температурі (близько 200 градусів). Якщо ні – треба пекти довше і при меншій температурі.
- В електродуховці паску слід випікати при 180 градусах, у газовій печі – 200 – 220 ºС.
- Півкілограмову паску слід пекти щонайменше годину, 200 – 300-грамову – півгодини. Добре випечена паска зберігатиметься довше.
- Готову паску можна зберігати в холодильнику чи морозильній камері. Але вона має бути герметично запакована.
Порадами поділилася шеф-кондитер Першої міської пекарні сирників та штруделів «Львівські пляцки» Наталія Шалагінова.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
Під час виступу Лаврова в ОБСЄ низка делегатів залишила залу
Сьогодні, 16:06
У Луцьку на зарплати освітянам не вистачає 51 млн грн
Сьогодні, 14:53
Звернення Зеленського на кримському телебаченні: причетне ГУР
Сьогодні, 13:58
На Херсонщині знищили моторний човен російських диверсантів
Сьогодні, 13:38
На Одещині лікар за $5500 виготовляв довідки для ухилянтів
Сьогодні, 12:42
У Луцьку в усіх храмів упц мп відберуть землю
Сьогодні, 12:28