Поради

Великодня паска: 11 секретів від шеф-кондитера

Великодня паска: 11 секретів від шеф-кондитера

Великдень, Пасха, Христове Воскресіння – найбільш очікуване світле весняне свято. З Великоднем традиційно пов’язана значна кількість народних повір’їв, прикмет і обрядів, які формувалися століттями. Безумовно, уявити Пасху без паски – не можна.

Щороку ми шукаємо нові рецепти великодньої випічки, аби вона була ще смачнішою. Але яку би паску ви не випікали, є кілька секретів від професіоналів, яких варто дотриматись, аби все вдалось якнайкраще.

  1. Замішуючи тісто, додавайте лише просіяне борошно. Адже коли воно просіюється, то не лише очищається, але й насичується киснем. А це сприяє кращому бродінню тіста, маса легше піднімається.
  2. Рідкі інгредієнти додавайте у тісто розігрітими. Наприклад, масло чи маргарин розтоплюють.
  3. Дотримуйтеся такої послідовності: спочатку змішати і вимісити усі компоненти, а вже тоді додавати розтоплене масло. Замісивши тісто, залиште його у теплі.
  4. Від тепла рук тісто замішується краще. Що довше ви вимішуєте тісто без додавання ізюму, кураги чи інших добавок, то воно якісніше.
  5. Кілька грамів горілки чи спирту дозволять пасці зберігатися довше і не черствіти.
  6. Зручно випікати паску в паперовій формі. А ще з неї легко діставати вже готову святкову здобу.
  7. Плануєте глазурувати паску шоколадом? То не варто перед випіканням змащувати її вершечок яйцем, а лише змочити водою. Інакше вона швидше потемніє. Аби легко приготувати глазур, розтоплюючи шоколад, змішайте його з топленим маслом чи олією. Так він довше не застигатиме і рівномірно покриє пасочку.
  8. Температура випікання паски залежить від того, наскільки підросло тісто. Якщо воно добре підійшло, паску можна пекти при високій температурі (близько 200 градусів). Якщо ні – треба пекти довше і при меншій температурі.
  9. В електродуховці паску слід випікати при 180 градусах, у газовій печі – 200 – 220 ºС.
  10. Півкілограмову паску слід пекти щонайменше годину, 200 – 300-грамову – півгодини. Добре випечена паска зберігатиметься довше.
  11. Готову паску можна зберігати в холодильнику чи морозильній камері. Але вона має бути герметично запакована.

Порадами поділилася шеф-кондитер Першої міської пекарні сирників та штруделів «Львівські пляцки» Наталія Шалагінова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему