Поради

86-річна монахиня відкрила секрет молодості і здоров’я

86-річна монахиня відкрила секрет молодості і здоров’я

У свої 86 років ця жінка може плисти, їхати на велосипеді і бігти (іноді переходячи на крок) понад 16 годин, без перерви. Як? – запитаєте ви. «З Божою допомогою», – відповідає монахиня Мадонна Бадер.

Мадонна Бадер народилася в 1930 році у штаті Міссурі (США). У 23 роки прийшла в монастир. А ще через 17 років, у 1970-му, вона видозмінила свій життєвий устрій, приєднавшись до релігійної організації «Сестри – за християнське спілкування» (Sisters for Christian Community), що належить до Римо-Католицької церкви.

Сестра Бадер не лише молилася, закликала людей ставати на шлях праведний. Вона ще й тренувала своє тіло, загартовувала дух і постійно брала участь у спортивних змаганнях. Із тих пір черниця стала власним прикладом демонструвати, що «де здоровий дух – там здорове тіло».

За порадою священика, її духівника, який запевнив сестру, що спорт – відмінний спосіб тренування розуму, тіла і духу, монахиня з 52 років займається тріатлоном – видом спорту, який представляє собою гонку з плавального, велогоночного і бігового етапів.

До того ж сестра багато разів ставала найстаршою жінкою, яка фінішувала в супер-тріатлоні «Залізна людина». Це один із найскладніших видів багатоборства, в якому учасники спочатку майже чотири кілометри пливуть, потім 180 кілометрів їдуть велосипедом, а потім 42 кілометри біжать. Без зупинки, із суворим обмеженням у часі на кожному з етапів.

У сестри Бадер є свій спосіб впоратися з такими навантаженнями: «Поки інші учасники змагання борються за перемогу, я молюся. Кручу педалі, пливу, біжу і подумки восхваляю Господа. І ще – молюся за всіх знайомих, які попросили про це».

«Пам’ятайте: жоден лікар не знає вашого тіла так добре, як ви самі»

За 30-річну кар’єру в екстремальному спорті Мадонна Бадер не раз отримувала травми. Одного разу, коли їй було 76, під час чергового тріатлону вона невдало впала з велосипеда (її підрізав хтось із учасників) і зламала руку. Лікар зробив рентген, наклав гіпс і прописав 10 тижнів повного спокою. «Я дуже хотіла взяти участь в іще одному змаганні, яке повинно було відбутися всього через 6 тижнів, – згадує Бадер. – Тому стала прислухатися до свого тіла, молилася, щоб скоріше видужати, багато ходила пішки і проводила якомога більше часу на сонці, щоб отримувати вітамін D».

Через 5 тижнів лікар з подивом розглядав свіжий рентгенівський знімок руки Мадонни Бадер. Перелом повністю зажив. У черниці залишався ще тиждень на відновлення спортивної форми та підготовку до змагань.

До свого віку, а сьогодні Мадонні Бадер 86 років, вона ставиться з християнською смиренністю. Каже: «Старіння лише наближає мене до зустрічі з Творцем».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали