Поради

Представили Kia Ceed нового покоління

Представили Kia Ceed нового покоління

Компанія Kia представила хетчбек Ceed нового покоління. Виробник змінив написання назви моделі, прибравши апостроф, змінив дизайн екстер’єру і салону, а також розширив список оснащення. Публічний дебют автомобіля відбудеться на початку березня на Женевському моторшоу – повідомляє motor.ru.

Новий «Сід» зберіг незалежну підвіску «по колу», але змінив платформу: тепер замість шасі J4 використовується більш міцний і легкий возик K2. Габаритні розміри хетчбека майже не змінилися. Попередня довжина автомобіля залишилась, проте він став на 20 міліметрів ширшим і на 23 міліметри нижчим. Розмір колісної бази при цьому залишився незмінним – 2650 міліметрів. Обсяг багажника зріс на 15 літрів – до 395 літрів.

Хетчбек буде пропонуватися зі 100-сильним атмосферним бензиновим мотором 1.4, літровим турбодвигуном потужністю 120 сил і наддувним 1,4-літровим агрегатом, що видає 140 сил. Останній з них прийшов на зміну колишній «четвірці» 1.6.

Також для моделі доступний 1,6-літровий дизель. Він доступний у двох модифікаціях – 115 і 136 кінських сил.

Читайте також: Американці презентували нові пікапи-монстри

Агрегати зможуть працювати в парі із шестиступеневою механічною коробкою передач. Також для всіх моторів (окрім двох найменш потужних бензинових) як опцію можна замовити семиступінчастий «робот» з двома зчепленнями.

«Сід» оснастили системою зміни режимів роботи керуючої електроніки, яка змінює налаштування двигуна і рульового управління. За доплату пропонується так званий «екопакет», до складу якого увійдуть активні шторки в решітці радіатора (вони закриваються, коли потрібно зменшити коефіцієнт аеродинамічного опору), занижена підвіска, плоске закрите днище, а також шини Michelin.

Компанія Kia називає хетчбек Ceed нового покоління найтехнологічнішим у сегменті. В оснащення моделі входить адаптивний круїз, управління деякими функціями машини зі смартфона, бездротова зарядка для гаджетів, аудіосистема JBL, мультимедійний комплекс (з п’яти, семи або восьмидюймовим екраном), системи підтримки рядності руху, стеження за мертвими зонами, допомоги при парковці і виїзді з паркувального місця.

Нагадаємо, Найдешевше авто - за ціною мотоцикла

Виробництво нового «Сіда» почнеться в травні. Європейські продажі стартують улітку. Модель буде випускатися в чотирьох модифікаціях: п’ятидверний хетчбек, універсал, ліфтбек і позашляховик.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему