Поради

Американці презентували нові пікапи-монстри

Американці презентували нові пікапи-монстри

Нинішнього року Північноамериканський міжнародний автосалон (North American International Auto Show) у Детройті представив близько 40 світових та американських прем’єр. Серед них – серійні авто та концептуальні моделі, серед яких є дорогі спортивні моделі та гібриди. Хоча особливий інтерес викликали оновлені пікапи та позашляховики.

Передусім варто наголосити, що на світовій виставці в Детройті були оголошені переможці престижної премії «Північноамериканський автомобіль року». Кращим легковим автомобілем названо «Volkswagen Golf», а позашляховиком – культовий американський пікап «Ford F-150». Однак справжньою несподіванкою стали всюдихідні новинки автосалону.

 

Пікапи та позашляховики

 

«Ram-1500»

Позашляховик «Рам-1500» спричинив найбільший фурор на автосалоні. Пріоритетним для виробників стало зниження ваги авто – став легшим на 102 кг. Заодно конструктори домоглися підвищення вантажопідйомності пікапу: тепер він зможе завантажувати 5783 кілограмів, що на понад тонну більше попередньої версії моделі. «Ram-1500» має три варіанти колісної бази – для установки п’яти різних конфігурацій кабіни і кузова, які можна замовити в 12-ти кольорах. Під капотом пікапу встановлюють турбодизель 3.0-літровий V-6, 3,6-літровий бензиновий двигун V-6 і 5,7-літровий V-8 Hemi.

Chevrolet’s Silverado

Нова версія моделі «Chevrolet’s Silverado» від компанії Chevrolet теж утратила надлишкову вагу. Через використання легких матеріалів, зокрема алюмінію для виробництва дверцят і капоту авто стало легше на вражаючі 204 кілограмів. Водночас нове покоління пікапу побудоване на сталевій рамі, яка стала легшою на 40 кг. Натомість колісна база збільшилася на 100 мм. Разюче змінився екстер’єр авто. Однак інтер’єр конструктори залиши в спокої – щоби фанати машини таки могли безпомилково впізнавати улюблений стиль пікапу «Chevrolet’s Silverado».

Модель нового покоління буде доступна у восьми різних варіаціях, включаючи версію «LT Z71 Trail Boss», орієнтовану на бездоріжжя. А також абсолютно нову швидкісну модифікацію «Silverado RST». У такий спосіб компанія намагатиметься конкурувати з популярними пікапами «Ford F-150» і «Ram 1500».

2019 Jeep Cherokee

На автосалоні в Детройті дебютувала оновлена версія моделі Jeep Cherokee. Дизайнер Грег Хауелл настільки разюче змінив екстерн авто, що багатьох автолюбителів це навіть обурило. Адже нинішня епатажна зовнішність змінилася до невпізнання. Зокрема джип отримав повністю нову передню частину кузова з традиційним розташуванням фар головного світла. Також загалом змінилися бокові та задні частини, вони стали схожими до одногрупників «Jeep Compass» і «Jeep Grand Cherokee». Заодно джип отримав абсолютно новий двигун «2.0 Turbo Hurricane», який дістався машині від нового покоління «Jeep Wrangler». Щоправда у виробничій лінійці залишаться й атмосферні двигуни – базовий чотирьох циліндровий 184-сильний Tigershark 2.4 і 3,2-літровий V6 сімейства Pentastar на 272 кінські сили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему