Поради

5 ознак депресії, які небезпечно ігнорувати

5 ознак депресії, які небезпечно ігнорувати

Одна з найбільш небезпечних та недооцінених хвороб XXI століття, яка вражає людей незалежно від статусу, національності та віку – депресія. Саме тому дуже важливо розпізнавати перші ознаки цієї недуги.

Нині фахівці називають 5 ознак депресії, які не можна ігнорувати.

Змінився режим сну

Раніше вам було достатньо 7 годин, аби виспатися та наповнитись енергією, а зараз навіть 10-годинний сон не в радість? Утома після сну – перша ознака депресії. Дайте організму як слід відпочити – і депресія відступить.

Як боротися?

Аби висипатися, поміняйте постільні приналежності, зокрема купіть новий матрац та подушку. Також не варто наїдатися на ніч, відмініть денний сон, провітрюйте на ніч кімнату і постарайтесь активніше проводити день.

Сплутані думки

Якщо ви стали помічати, що зосередитися і сконцентруватися на одній задачі стає все важче, то варто бити на сполох. За спутаними думками слідують уповільнене мислення і труднощі в ухваленні рішення, що негативно впливає на якість роботи і життя.

Як боротися?

На декілька днів вийдіть зі звичного оточення. Вихідні проведіть поза домом, краще на природі, без телевізора та комп’ютера.

Зациклюєтеся на минулому

Постійні думки про те, що сталося, також можуть загнати у депресію. Річ у тому, що найчастіше людина прокручує в голові негативні моменти із життя. Це змушує сприймати нейтральну інформацію через призму негативу. Тож ви фактично оточуєте себе нездоровою енергетикою.

Багато досліджень показало, що нав’язливі думки свідчать про те, що людина потребує сторонньої допомоги. Важливо тверезо розпізнати таку поведінку в себе і відвідати фахівця.

Як боротися?

Якщо немає можливості поспілкуватися з психологом, напишіть про ситуацію, яка вас турбує на папері. Розповідь повинна бути детальною та розлогою. Перечитайте написане та знайдіть шляхи вирішення цієї проблеми. Вибравши найоптимальніший варіант, по кроках розплануйте подальші дії. А затим чітко слідуйте плану.

Читайте ще: У вас депресія? Тоді вам потрібно з’їсти…

Зміна ваги

Однією з ознак депресії є коливання ваги. Хтось набирає зайві кілограми, хтось, навпаки, втрачає. Однак і той, і інший випадок – один із проявів депресії.

Як боротися?

Слідкуйте за своїм харчуванням. Не забувайте про збалансовані та регулярні прийоми їжі.

Нагадаємо, Для лікування депресії жінці прописали… оргазми

Відсутність емоцій

Ще одна ознака недуги ­– некомунікабельність і замкнутість людини, яка завжди була життєрадісною. Байдужість до зовнішніх факторів також свідчить про розвиток депресії. Ще одним супутником недуги є притуплена реакція на події.

Як боротися?

Спробуйте щось нове! Відвідайте чуже місто, з’їжте те, що ніколи не куштували, поспілкуйтесь із незнайомцем на вулиці, покатайтеся на американських гірках. Можливо, разом з адреналіном і новими враженнями у ваше життя повернеться емоційність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему