15 Грудня 2017
Новини

Для лікування депресії жінці прописали… оргазми

Для лікування депресії жінці прописали… оргазми

Пенні Салліван з Австралії ще в дитинстві повисмикувала своє волосся, страждала на анорексію і булімію

Через десятиліття боротьби з поганим настроєм і апатією, занепокоєнням і гнівом, їй нарешті поставили діагноз – біполярні розлади другого типу. Лікарі порадили стандартний набір рекомендацій – відмова від алкоголю, вести більш активний спосіб життя, приймати ліки і знайти хобі. Але головним призначенням вони назвали секс, – і «стільки, скільки можливо». Згідно з інформацією австралійського видання Whimn у жінки дійсно була підвищена сексуальність.

Пенні Салліван(не справжнє ім'я), у якої підростає троє дітей, з подивом виявила, що часта близькість з чоловіком допомогла стабілізувати її настрій. На думку експертів, завдяки спермі і оргазмам виділяються гормони, які містять м'які антидепресанти.

«Не обов'язково постійно займатися сексом. Іноді досить просто триматися за руки, торкатися один одного, обіймати. Близький зв'язок допомагає так само, як і секс», – поділилася досвідом жінка. Дослідження постійно пов'язують регулярну сексуальну активність з поліпшенням емоційного стану.

Вже було доведено, що оргазми можуть надавати антидепресивний ефект. Вони викликають значне підвищення активності в глибоких емоційних центрах мозку, які потім після сексу заспокоюються. Антидепресанти зменшують активність в цих же ділянках мозку.

Люди, які регулярно займаються сексом, рідше відчувають депресії, і, можливо, вся справа в оргазмах. Крім того, гормон простагландин, що знаходиться в спермі чоловіків, при всмоктуванні в піхву може позитивно позначатися на гормональному фоні і настрої жінки.

Важливим гормоном, який регулює почуття прихильності і близькості, є окситоцин. У нормальному стані рівень окситоцину знижений, але після оргазму підвищується в п'ять разів, що підтримує емоційну прихильність і зберігає шлюб.

Наприклад, чим більше окситоцину в організмі чоловіка, тим активніше він бере участь у вихованні дітей. Викид окситоцину викликається дотиками – під час занять сексом або просто, коли люди тримаються за руки.

Одна із найбільш спокусливих переваг сексу – це те, що під час одного статевого акту спалюється близько 200 калорій, еквівалент інтенсивної півгодинної пробіжки. Під час оргазму під впливом окситоцина серцевий ритм і артеріальний тиск зазвичай подвоюються.

Дослідження, проведене в Уельсі в 1980-х роках, показало, що протягом 10 років у чоловіків, які займалися сексом два і більше разів на тиждень, серцеві напади траплялися вдвічі рідше, ніж у тих, хто займався сексом рідше ніж раз на місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали