Поради

З якими хворобами бореться гроно винограду?

З якими хворобами бореться гроно винограду?

Про користь винограду було також відомо давно. Ще в Стародавній Греції цією ягодою лікували простудні захворювання і відновлювали занепад сил. А нещодавно американські вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що всього гроно винограду покращує настрій людини і здатне впоратися з депресією.

Про роботу фахівців з медичного центру Маунт-Синай (Mount Sinai Medical Center), пише видання Nature Communications.

Провівши аналіз плодів винограду, дослідники встановили, що в них міститься дігідрокофейная кислота і мальвідін-3'-О-глюкозид. Дані речовини, за словами медиків, впливають на динаміку синапсів – місце контакту між двома нейронами, які відновлюють здатність мозку звикати до мінливих умов, а також вирішувати завдання.

Фахівці вказують, що виявлені в винограді речовини діють інакше, ніж антидепресанти, але ефект у них приблизно такий же. При цьому вчені пояснюють, що один тільки виноград не може позбавити людину від депресії. Але якщо вживати його постійно, то симптоми полегшуються і прискорюється одужання.

З чим ще, окрім депресії, бореться виноград:

  • Знижує ймовірність виникнення серцевих нападів;
  • Запобігає утворенню тромбів, за рахунок підвищення рівня окису азоту в крові;
  • Бореться з нетравленням шлунку;
  • Попереджує захворювання печінки;
  • Знімає втому;
  • Уповільнює процес старіння.
  • Якщо пити чистий виноградний сік вранці на пустий шлунок, зникнуть мігрені;
  • Сік з фіолетових сортів допомагає в профілактиці раку молочної залози, поліпшує роботу мозку і зменшує ризик вікової втрати зору.
  • Тим, хто боїться інфекцій допоможе бордовий виноград, який може похвалитися антибактеріальними і антивірусними властивостями.

Проте, при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки чи діареї не варто їсти виноград. Ягоди зашкодять людям, що страждають на цукровий діабет, ожиріння. Гіпертонія, цироз печінки, коліт і карієс також загострюються після вживання винограду.

Розладом шлунково-кишкового тракту загрожує союз ягід з сирим молоком, сирими фруктами, овочами, жирною їжею, мінеральною водою та спиртними напоями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали