Поради

Топ 10 продуктів, від яких не хочеться їсти

Топ 10 продуктів, від яких не хочеться їсти

Мабуть кожному знайоме відчуття голоду, коли ви тільки-но встали з-за столу. Декілька ложечок салату, маленький бутерброд чи чашка несолодкого чаю – ваш рецепт від голоду? Навпаки, ці продукти викличуть звірячий апетит. Якщо ви хочете худнути без шкоди для здоров’я та значних зусиль, вам потрібно знати, які продукти пригнічують апетит.

Вода

Врятувати вашу талію можуть елементарні знання фізіології людського тіла. Наприклад, варто навчитися відрізняти голод від почуття спраги. Справа в тому, що за ці потреби організму відповідає одна ділянка у мозку. Відтак наступного разу захотівши їсти, спершу випийте стакан теплої води. Якщо через 10 хвилин відчуття голоду не вгамується, сміливо перекушуйте.

Мигдаль

Жменя мигдалю забезпечать відчуття ситості на декілька годин, тому ними добре перекушувати. Окрім цього у мигдалі багато антиоксидантів, вітаміну Е і магнію. Разом ці вітаміни та мінерали не лише піднімають настрій, а і борються з передчасним старінням.

Йогурт

Йогурт багатий білками, які стабілізують цукор у крові. А живі бактерії, які містяться у йогурті, потрібні для хорошої роботи кишечника. Однак йогурт повинен бути натуральним, без цукру, ароматизаторів та барвників.

Зелений чай

Цей напій допоможе скинути зайву вагу. Крім того що він володіє потужними антиоксидантними властивостями, його споживання збільшує термогенез – процес виробництва тепла в організмі. Зелений чай прискорює обмінні процеси, і допомагає спалювати калорії. Виявляється щоденне вживання трьох чашок цього напою, прискорює метаболізм на 4%. А п'ять чашок зеленого чаю допоможе спалити близько 80 калорій.

Кава

3 чашки в день прискорюють метаболізм і суттєво пригнічують апетит. Проте кава діє на організм таким чином, лише якщо її пити за певних умов, зокрема на голодний шлунок, через годину після основного прийому їжі, до того ж без цукор і вершків – інгредієнтів, які збільшують калорійність напою.

Імбир

Корінь імбиру дуже дешевий і його можна знайти на полицях супермаркетів і базарів незалежно від пори року. Імбир виконує функцію стимулятора, який активізує організм і поліпшує травлення, що в свою чергу призводить до пригнічення апетиту. Корінь можна додавати до страв та пити з ним воду (200 мл води і 5 г натертого імбиру).

Лимон і грейпфрут

Доведено що, люди, які їдять цитрусові фрукти або п'ють стакан грейпфрутового соку щодня, протягом 12 тижнів втрачають зайву вагу в середньому на 1,5 кг. Але майте на увазі, що грейпфрут може бути шкідливим в поєднанні з деякими ліками, тому заздалегідь проконсультуватися з лікарем.

Тофу

Тофу – сироподібний харчовий продукт з нейтральним смаком із соєвих бобів, багатий на білок. Також у тофу містить генистеин – речовина, яка пригнічує апетит. Сам тофу смакує не всім, але його можна додавати в овочеві салати і супи.

Авокадо

У 100 грамах авокадо міститься 160 ккал. В порівнянні з іншими плодами, авокадо дуже калорійне. Проте цей фрукт відмінно бореться із зайво вагою. Насичені жирні кислоти цього продукту надовго нейтралізують голод. Аби залишатися ситим, поснідайте яєчнею, додайте до неї очищене авокадо та скропіть страву лимонним соком. Такий сніданок дасть заряд енергії на весь день.

Лосось

Ця риба багата на жирні кислоти, які підвищують гормон лептин. Саме ця речовина відповідає за зниження апетиту. Дещо уступають лососю тунець і оселедець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему