Поради

Шовкова штукатурка – якість та стиль

Шовкова штукатурка – якість та стиль

Відмінним рішенням для вашого дому буде шовкова штукатурка.

Шовкова штукатурка – це вишукане, практичне, благородне декоративне покриття, з красивою текстурою і елегантним блиском, прикраса будь-якого інтер’єру. Матеріал має просту техніку нанесення і дозволяє декорувати своїми руками стіни, стелі, колони, різьблені елементи, карнизи.

Що таке шовкова штукатурка

Шовкова штукатурка в інтер’єрі використовується з 90 років двадцятого століття, і за цей час встигла зарекомендувати себе як надійне, міцне, практичне декоративне покриття з високою естетикою, актуальне при реалізації різних стилів. Шовкова декоративна штукатурка не втрачає своєї привабливості навіть у складних умовах експлуатації, ремонтопригодна, за нею легко доглядати.

Декоративну суміш виготовляють на базі целюлозних волокон з додаванням акрилового сополімеру, який є сполучним компонентом. Особливість матеріалу в тому, що в його склад входять натуральні або синтетичні волокна шовку, які і надають текстурі неповторний ефект гладкості, благородного блиску. Такі добавки поліпшують характеристики декоративної штукатурки. Матеріал вологостійкий, паропроникний, еластичний.

Шовкова штукатурка дихає і може розтягуватися, тому їй не страшні напруги несучих конструкцій, що робить можливим застосовувати суміш в новобудовах, а також наносити на пінобетон й інші пористі поверхні.

Естетична шовкова штукатурка має і практичні недоліки: вбирає в себе запахи і має низьку зносостійкість, брудниться. Її не рекомендують наносити в публічних місцях і там, де постійно присутні запахи: побутові, тютюнові, харчові. Не слід використовувати у ванних кімнатах, на кухні, холодних лоджіях і балконах.

У широкій асортиментній лінійці можна знайти декоративну шовкову штукатурку, яка наноситься на цементно-піщану і цементно-вапняну основу, цеглу, бетон, гіпсокартон, ДСП, ОСБ, ДВП та ін. складні поверхні. Спеціальні добавки дозволяють наносити суміш навіть на старі покриття: водно-дисперсійні, пофарбовані олійними і алкідними фарбами, на побілку. Звичайно, потрібна підготовка, але шовкове покриття навіть в цих умовах буде лягати рівно, добре триматися і зберігати зовнішній вигляд довгий час.

З деякими видами наповнювача штукатурка під різними кутами зору виглядає абсолютно по-різному. Так само для декоративного ефекту в суміш часто додають перламутрові, кольорові вкраплення і блискітки.

Спочатку штукатурка має делікатний сріблясто-білий колір. При необхідності в базове покриття можна додати пігменти у величезній кольоровій гамі, що відкриває широкі можливості для дизайну інтер’єру.

Вдалого ремонту!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему