Поради

Короткі штори не проблема, а поле для творчості

Короткі штори не проблема, а поле для творчості

Кімната не має завершеного вигляду без гардин. Їхньому вибору приділяють особливу увагу, оскільки портьєри посідають головне місце в кімнаті і притягують до себе погляди. Якщо ви не вгадали з довжиною штор, то короткі фіранки можуть порушити ретельно продуманий дизайн.

Проте що робити, якщо штори, які ви купили, закороткі? Є декілька варіантів, які не лише виправлять цю неприємну ситуацію, але і додадуть стилю вашому дому.

  • Вирішити питання з фіранками можна за один вечір. Якщо гардини коротші на 10 –15 см, то просто розпоріть підгин тканини. Змочіть цю ділянку і попрасуйте. Таким нехитрим способом ви злегка подовжите штори з будь-якого матеріалу.
  • Якщо потрібно додати більший відрізок, то використовуйте метод оборок. Для цього необхідно підібрати тканину, викроїти потрібну деталь і пустити її знизу. Головне – дотримуватися загального стилю приміщення. Об’ємні рюші не підійдуть для кімнати, оформленої в стилі мінімалізм. Можна використати мереживо, ґудзики та інші декоративні елементи.
  • Якщо хочете додати приміщенню шарму або нового вигляду, то додайте підвіски: намисто, камені чи шовкові нитки. Їх можна виготовити самостійно або придбати готові. Залишається тільки прикріпити підвіски до фіранок знизу. Такий спосіб – найлегший і оригінальний за рахунок мінімальної переробки штор.

  • Любите шити? Можна подовжити штори за допомогою вставок. Тут доведеться перекроювати готові фіранки. Насамперед визначтеся, де ви будете робити вставки. Не вибирайте місця прямо по центру. Краще відступити 40 – 50 см від верхнього краю.
  • За допомогою матеріалу для вставки можна задати настрій всьому приміщенню. Легкі і однотонні тканини підійдуть для кімнати в класичному стилі. Яскраві вставки поєднують з декоративними елементами. Матеріал в квіточку або горошок добре впишеться в приміщення з подібними шпалерами.

Великий вибір способів дозволяє взятися за роботу творчим особистостям та людям, які не вміють шити. Подовжуючи фіранки, ви отримуєте абсолютно новий виріб, який здатний прикрасити і зробити затишною кімнату.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему

Останні матеріали