Поради

Якими насправді турист бачить піраміди Гізи та «Джоконду»? Реальність вас вразить (фото, відео)

Якими насправді турист бачить піраміди Гізи та «Джоконду»? Реальність вас вразить (фото, відео)

Фото різних архітектурних і художніх пам’яток, які вражають вас величчю та красою, – насправді бутафорія. На жаль, світлини з глянцевих журналів чи сторінок Інтернету, які нас зачаровують, – хороша робота професійних фотографів. А як же насправді виглядають чудеса світу?

Великі піраміди Гізи

Комплекс стародавніх пам’ятників на плато Гіза в передмісті Каїра, сучасної столиці Єгипту, – єдиний пам’ятник із семи чудес стародавнього світу, який залишився до нашого часу.

Щорічно піраміди відвідує близько 4 млн осіб.

Стоунхендж

Одна з найбільш відомих археологічних пам’яток у світі – Стоунхендж. Це кам’яна мегалітична споруда (кромлех) у графстві Вілтшир (Англія). Розташований приблизно за 130 км на північний захід від Лондона, орієнтовно за 3,2 км на захід від Еймсбері та за 13 км на північ від Солсбері. Внесений до списку Всесвітньої спадщини.

Кожного року до цього загадкового місця приїжджає майже 1 млн туристів.

Тадж-Махал

Ця мавзолей-мечеть розташована в Агрі, Індія, на березі річки Ямуна. Побудована за наказом нащадка Тамерлана – падишаха Імперії Великих Моголів Шах-Джахана – на згадку про дружину Мумтаз-Махал, яка померла при пологах чотирнадцятої дитини (пізніше тут був похований і сам Шах-Джахан).

За рік Тадж-Махал відвідує від 3 до 5 млн осіб, з них більш ніж 200 000 – іноземні гості.

Ніагарський водоспад

Комплекс водоспадів на річці Ніагарі, що відокремлює американський штат Нью-Йорк від канадської провінції Онтаріо, щороку відвідує 15 мільйонів туристів.

Акрополь

Ще декілька століть тому про величний Акрополь практично ніхто не знав. Скульптури і частини храмів були відвезені в Британський музей і Лувр, а 156-метрова гора щільно забудована. І тільки в кінці XIX століття була здійснена спроба надати пагорбу первісного вигляду: пізніше будівлі знесли і встановили копії мармурових оригіналів. В наші дні акрополь став головною визначною пам’яткою Греції.

Акрополь відвідує близько 2 мільйонів осіб на рік.

Заборонене місто

Це найбільший палацовий комплекс у світі (961 x 753 метрів, 720 тис. м², 980 будівель). Розміщений у центрі Пекіна, на північ від головної площі Тяньаньмень і на схід від Озерного кварталу (резиденції сучасних керівників країни).

Щорічно комплекс відвідує 46 тисяч осіб.

Знак Голлівуду

Знаменитий пам’ятний знак на Голлівудських пагорбах у Лос-Анджелесі, Каліфорнія, був створений як реклама в 1923 році, але згодом набув широкої популярності, ставши фірмовим знаком кіноіндустрії США. Знак встановлений на висоті 491 м над рівнем моря.

В Лос-Анджелес щорічно приїжджає близько 10 млн туристів з різних країн, і кожен другий фотографується на фоні цього напису.

«Мона Ліза»

«Мона Ліза», вона ж «Джоконда», – картина Леонардо да Вінчі, що зберігається у Луврі (Париж, Франція). Це один з найвідоміших творів живопису в світі. Портрет дружини торговця написаний приблизно в 1503 – 1505 роках.

Щорічно в Лувр приходять 10 млн людей. Більшість з відвідувачів прагне побачити тут якраз легендарне полотно да Вінчі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему