Поради

Штори – простір для фантазії

Штори – простір для фантазії

Психологи твердять, що інтер'єр кімнати формує настрій. Проте що змінити, якщо дизайн вже затверджений? Додати кольорів можна, декорувавши штори.

Вітальня

Якщо дім має душу, то вона знаходиться у вітальні. Цю кімнату потрібно зробити максимально затишною. Саме деталі та аксесуари здатні створити святкову атмосферу. Доречно виглядатиме карниз для вікна. Одинарний ламбрекен додасть вітальні аристократичного шику. Його можна декорувати бахромою чи китицями.

Додадуть настрою прикраса з завитків з атласних стрічок. Виготовити такі аксесуари досить просто: матеріал слід намотати на гарячу плойку, після чого стрічка залишиться закрученою. Декорувати стрічки можна намистинками.

Затишну атмосферу створюють підхвати. Вітальні личитимуть великі і складні підхоплення. Це може бути ціла квіткова композиція зі щільної тканини.

Спальня

Функція штор у спальні – створити заспокійливу атмосферу та розбавити простір. Доречно виглядатиме декор з намистинками, каменів чи бісеру. Аксесуари слід підбирати залежно від кольоротипу і текстури дизайну спальні.

Аби гармонійно підкреслити додаткові тони кімнати, можна використати квіткові підхвати. Відмінно виглядають канзаші з тканини.

Дитяча кімната

Штори – найкраще поле для фантазії. Ламбрекен варто прикрасити композиціями з хмар, сонця чи казковими персонажами. Підхоплення з м’яких іграшок дуже доречні у дитячій. У дівчачу кімнату підійдуть підхоплення з ведмедиками чи ляльками. Хлопчикам сподобаються кораблики або літачки з тканини. Дівчата будуть у захваті від персонажів з мультиків, ніжних метеликів і квітів. Хлопцям подобаються яскраві фігури, машинки, ракети, супергерої.

Працюючи над віконним декором, дотримуйтесь гармонії. У кімнаті, насиченій деталями, велика кількість прикрас буде зайвою. Якщо ж в приміщенні не вистачає яскравих деталей, то не бійтесь додати декілька сміливих ідей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему