Поради

Чому не можна спати поруч зі смартфоном

Чому не можна спати поруч зі смартфоном

У Департаменті охорони здоров’я штату Каліфорнія попередили, що тривале використання мобільних телефонів збільшує ризик раку, безпліддя, а також деяких інших захворювань, і порекомендували не залишати гаджет біля ліжка на ніч – пише ria.ru

Відповідна доповідь опублікована на cdph.ca.gov. Згідно з документом, радіочастотне випромінювання пристроїв негативно впливає на пам’ять і слух, викликає проблеми зі сном і навчанням, а також може призвести до головного болю, безпліддя й онкологічних захворювань.

Особливу небезпеку надмірне використання смартфонів становить для дітей і підлітків. Так як радіочастотна енергія впливає на їхній організм у процесі росту, вплив гаджетів стає більш шкідливим і тривалим. Тривалі контакти з мобільним пристроєм загрожують підліткам дзвоном у вухах, поведінковими проблемами і навіть втратою слуху.

Поки що не встановлено чіткого зв’язку між використанням гаджетів і виникненням захворювань, проте їхній негативний вплив на людський організм складно спростувати.

Автори доповіді рекомендують не тримати телефон біля голови під час розмови, а використовувати навушники. Крім того, необхідно обмежити контакти з пристроєм при потоковій передачі даних або скачуванні файлів, а також не залишати телефон у ліжку або біля нього під час сну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему