Поради

Боїтесь холодів? Випийте глінтвейну!

Боїтесь холодів? Випийте глінтвейну!

Кому належить титул найсмачнішого осіннього напою? А який найкращий коктейль на основі вина? А що зігріває на вулиці краще ніж плед? Звичайно це глінтвейн!

Історія цього напою, як свідчать історики, розпочалася ще у далеких 700 роках до н. е. Древні римляни тоді змішували вино з прянощами, проте пили лише холодним. А розігрівати вино почали в середньовіччі в країнах Північної Європи і Центральної Європи. Вважається, що підігрівали вино для того, аби зігрітися. Основою глінтвейну було бордо з додаванням рослини галангал, яка належить до сімейства імбирних. А найстаріший записаний рецепт глінтвейну належить Німеччині. Документ датується 1843 роком. До речі, що назва «глінтвейн», ймовірно, походить від німецького слова «glühwein» та перекладається, як «Палаюче вино».

Класичний набір для глінтвейну: неміцне червоне вино, кориця, апельсин чи яблуко, кардамон, імбир, гвоздика та мед. Проте, готувати напій варто за власним смаком.

Корисні властивості глінтвейну:

– напій попереджає простудні захворюванням і грип;

– нормалізує обмін речовин та додає енергії;

– допомагає боротися з кашлем, нежиттю, бронхітом і запаленням легенів;

– відмінно зігріває людину після переохолодження;

– допомагає побороти безсоння;

– проганяє депресію та відновлює психологічні сили;

– благотворно впливає на кишкову флору та роботу шлунку.

На найбільших та найменших європейських ринках цей напій з’являється з грудня та не втрачає популярності до лютого.

Проте, насолоджуючись глінтвейном, слід пам’ятати, що напій не повинен п’янити, мета глінтвейну – зігрівати!

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему