Боїтесь холодів? Випийте глінтвейну!
Кому належить титул найсмачнішого осіннього напою? А який найкращий коктейль на основі вина? А що зігріває на вулиці краще ніж плед? Звичайно це глінтвейн!
Історія цього напою, як свідчать історики, розпочалася ще у далеких 700 роках до н. е. Древні римляни тоді змішували вино з прянощами, проте пили лише холодним. А розігрівати вино почали в середньовіччі в країнах Північної Європи і Центральної Європи. Вважається, що підігрівали вино для того, аби зігрітися. Основою глінтвейну було бордо з додаванням рослини галангал, яка належить до сімейства імбирних. А найстаріший записаний рецепт глінтвейну належить Німеччині. Документ датується 1843 роком. До речі, що назва «глінтвейн», ймовірно, походить від німецького слова «glühwein» та перекладається, як «Палаюче вино».
Класичний набір для глінтвейну: неміцне червоне вино, кориця, апельсин чи яблуко, кардамон, імбир, гвоздика та мед. Проте, готувати напій варто за власним смаком.
Корисні властивості глінтвейну:
– напій попереджає простудні захворюванням і грип;
– нормалізує обмін речовин та додає енергії;
– допомагає боротися з кашлем, нежиттю, бронхітом і запаленням легенів;
– відмінно зігріває людину після переохолодження;
– допомагає побороти безсоння;
– проганяє депресію та відновлює психологічні сили;
– благотворно впливає на кишкову флору та роботу шлунку.
На найбільших та найменших європейських ринках цей напій з’являється з грудня та не втрачає популярності до лютого.
Проте, насолоджуючись глінтвейном, слід пам’ятати, що напій не повинен п’янити, мета глінтвейну – зігрівати!
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.