Поради

Машини-гіганти, що вражають своїми розмірами

Машини-гіганти, що вражають своїми розмірами

ХХІ століття – епоха машини. Людство має недостатньо сили, аби самостійно споруджувати хмарочоси та будувати тунелі під річками. Проте нам вдалося створити машини, з допомогою яких ця робота значно спростилася.

Пропонуємо вам список, до якого увійшли найбільші машини в світі

Кар'єрний самоскид Liebherr T282B

Довжина цього самоскиду становить 14,5 метра, висота – 7,4 метра, а ширина – 9 метрів. Важить цей монстр 232 тонни, а перевести за один раз він здатний 363 тонни вантажу. Потужність двигуна гіганта становить 3650 кінських сил.

Caterpillar 797В

Ще один гігантський самоскид, який використовується для роботи в кар'єрах. Він вважається другим у світі за своєю вантажопідйомності. За один раз монстр може перевести 345 тонн вантажу. Ці машини використовуються на залізних, вугільних, мідних і золотих кар'єрах. Власники таких авто давно порахували, що набагато вигідніше мати одну велику машину, ніж кілька маленьких.

Terex 33-19 «Titan»

Цей самоскид також був побудований для роботи в рудниках і кар'єрах. Його виготовили в єдиному екземплярі на заводі компанії General Motors в 1973 році, і у свій час він був найбільшим вантажним автомобілем на планеті. Ця машина може за один раз перевозити до 350 тонн вантажу. Зараз цей гігант вже на пенсії і є пам'яткою одного з музеїв.

БелАЗ 75600

Висота цієї вантажівки перевищує висоту триповерхового будинку. За один раз він може перевозити 320 тонн вантажу. Шум двигуна самоскида настільки сильний, що люди працюють в ньому тільки в спеціальних навушниках. Обсяг паливного бака – понад 4300 літрів.

Бульдозер D575A-3 sd

Розроблено та виготовлено цей бульдозер в Японії. Вона має досить значні параметри. Висота бульдозера становить 4,9 метра, довжина – 12,5 метра, а ширина – 7,5. Важить машина 152,6 тонни, тобто стільки, скільки важать три сучасні танки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему