Люди

Пенсіонер босоніж піднявся на Говерлу

Пенсіонер босоніж піднявся на Говерлу

80-річний Роман Сікорський давно хотів зробити собі на день народження подарунок  – піднятися на Говерлу босоніж.

Про це інформують у газеті «Твій вибір».

– Я вирішив: коли Бог дав дожити до такого віку, то треба підкорити цю вершину. Розповів про це своєму сину, він у мене педагог і волонтер. Тож він організував чудову компанію для походу, – розповідає житель села П’ядики, що на Івано-Франківщині. – За компанію зі мною пішли онук та двоє правнуків. У дорогу вирушили о шостій ранку. За чотири години підйому зупинялися на перепочинок вісім разів. Моє взуття було в наплічнику, а йшов я босоніж. Утоми зовсім не відчував. І коли піднявся на вершину, то так радісно стало! З захопленням милувався краєвидами, а тоді ми почали спуск, який тривав три години.

Чоловік жартує, що вже вдома, пригадуючи побачену красу, все думав, якою ж неймовірною є наша Україна. Помивши ноги, ліг спати, а вранці – знову до роботи.

– Мій рід дуже давній та славний, – каже чоловік. – Прадід Лев Сікорський був відомим інженером-будівельником. Я здобув освіту в сільськогосподарському технікумі, був бригадиром тракторної бригади, чотири каденції – головою сільради. Все життя тримаю господарку. Багато читаю і веду здоровий спосіб життя. А ще 30 років ходжу босоніж. Бувало, люди1 думали, що в мене нема грошей, і пропонували мені купити взувачку. Я ж беру взуття, лише коли йду до храму або надворі дуже холодно. Завдяки здоровому способу життя я майже не звертався до медиків. Застуду лікую домашнім молоком зі смальцем та чаями з лікарських трав.

Односельчани кажуть, що пан Роман у свої 80-т бере активну участь у житті села, допомагає армії, працює по господарству.

Ксені Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: пенсіонери, івано-франківськ
В тему