Люди

ПТСР і відновлення після полону: розмова з волонтером Андрієм Кошарою

ПТСР і відновлення після полону: розмова з волонтером Андрієм Кошарою

Волонтер з Києва Андрій Кошара розповів, як віднайти сенс життя після поранення, що можна вдіяти з ПТСР та яких помилок реабілітації слід уникати залежним.

Про це йдеться у сюжеті на Youtube-каналі «Волонтерської кухні».

«Ця проблема часто залишається невидимою. Комусь соромно за себе чи близьких, хтось звинувачує себе в слабкості. Проте, кожна людина може зіштовхнутись з ПТСР чи залежністю. Іноді здається, що алкоголю та наркотикам під силу розчинити біль, а хтось вірить, що діагностований ПТСР є «дорогою до божевільні». Та це не так. Зараз є безліч протоколів для зцілення та тих, хто хоче допомогти. Навіть під час повномасштабного вторгнення знаходяться люди, як Андрій Кошара. Ці люди створюють громадські організації та вирішують проблеми реабілітації. Адже всі ми особливо вразливі під час війни», - йдеться у сюжеті.

Зауважують, що Андрій займається громадською діяльністю майже 20 років. Від самого початку його основним фокусом була допомога людям з наркотичною та алкогольною залежністю, а з початком повномасштабного вторгнення організація зосередила зусилля на допомозі військовим з ПТСР. Іноді ці проблеми комбінуються, але волонтерам не страшні й такі виклики. Просто зараз, ГО «Рух Змін» вивчає новий напрям: допомога військовим, які повернулись з полону. Особливістю «Руху Змін» є повний цикл відновлення, тож після реабілітації, людям забезпечують і ресоціалізацію. Забезпечення роботою та залучення до громадських ініціатив повертає сенс життя та віру в себе. Часто вчорашні залежні залишаються працювати в «Русі» та допомагають боротись з залежністю іншим.

Детальніше дивиться у сюжеті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: волонтери, київ, полон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали