Люди

Волинська журналістка подолала 37 км, аби зібрати гроші на FPV-дрони для захисників

Волинська журналістка подолала 37 км, аби зібрати гроші на FPV-дрони для захисників

У день свого 37-го дня народження волинська журналістка та волонтерка Еля Коротинська, аби зібрати гроші на 37 FPV-дронів для 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ, подолала 37 кілометрів пішого маратону.

Суспільне зустріло лучанку 21 травня орієнтовно о 13:00 в селі Забороль на шляху до Луцька. На цю годину ініціаторка та інші учасники пішого UNO-маратону, розповіла Еля Коротинська, пройшли майже 29 кілометрів.

З її слів, у день свого народження хотіла привернути увагу громадськості до збору грошей на дрони для волинської бригади.

"Символічно просто ми проходимо 37 км пішки та збираємо 555 тисяч на FPV-дрони, які будуть доставлені нашим волинським літунам. FPV-дрони на сьогодні — це розхідний матеріал, як сірники в коробці: вони потрібні, бо роблять багато бавовни", — сказала журналістка.

Зі слів Елі Коротинської, збір на дрони відкрили за тиждень до пішого маратону, а станом на обідню пору 21 травня волонтерам вдалося зібрати 180 тисяч гривень.

"Під час марафону кілька людей зупинялося, їхали машинами: "Ми чули про твою ідею, твою ініціативу". І просто під час прямого ефіру мені півтори тисячі гривень хлопчина тицьнув. Поцьомав мене в щоку і полетів", — розповіла ініціаторка марафону.

Стартувала волонтерка о 5:00 від садиби Липинських у селі Затурці Володимирського району. Підготовка, зазначила волонтерка, розпочалася за декілька тижнів до початку маратону. З її слів, від її дому до офісу, де працює, орієнтовно 7 кілометрів, котрі щодня долала пішки.

"Робили десь 7 чи 8 зупинок, таких перевалів, щоб розім’яти ноги, попити води, легкий перекус — банан або батончик енергетичний. Долати не скажу, що важко, я розраховувала, що це буде набагато важче для мене. Мала певні проблеми з кульшовим суглобом, давня травма, але разом із тим вилізли три спинні грижі", — сказала лучанка.

Син лучанки Данило Коротинський розповів, що мама кожного дня старається для військових та збирає кошти на допомогу ЗСУ. Школяр розповів, що також вирішив долучитися до пішого маратону, щоб прискорити перемогу.

Лучанка Еля Коротинська займається волонтерством із 2014 року: проводить різноманітні збори на потреби військових та їздить на передову. З її слів, це — її перший піший маратон.

"Близько 50 поїздок за час повномасштабного вторгнення, напевно навіть більше. Квадрокоптери, старлінки, генератори, зарядні станції ну і про іншу гуманітарну допомогу я вже мови не веду. Намагаємося максимально пакувати всі машини", — зазначила волонтерка.

Долучилися до пішого маратону небайдужі волиняни, колеги журналістки та активісти ГО "Автомайдан". "Я би кожен день ходив, аби була ціль досягнута, і рекомендую кожному долучатися до таких заходів, бо не забуваємо, що воїни потребують нашої допомоги", — сказав учасник громадської організації Віталій Бардовський.

Тривав UNO-маратон понад 10 годин. Зі слів Елі Коротинської, під час акції люди задонатили на військо 200 тисяч гривень, збір коштів для 100-ї ОМБр продовжать.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: збройні сили україни, волонтери, луцьк, Волинь, гроші, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали