Люди

В Україні держава обіцяє почати будівництво тимчасового житла для тих, хто втратив домівки

В Україні держава обіцяє почати будівництво тимчасового житла для тих, хто втратив домівки
Фото ілюстративне
Найближчим часом для тих людей, які втратили свої домівки через війну, держава обіцяє почати будівництво тимчасового житла.

Про це повідомив в інтерв’ю Forbes заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Влада хоче викупити недобудовані та невведенні в експлуатацію багатоквартирні будинки і доробити їх. Він переконує, що це житло буде не модульним, а повноцінними квартирами з ремонтом, усіма необхідними меблями та побутовою технікою. Для програми вибрали 10 регіонів України.

«Люди не повинні жити в спортзалах або школах. Ми вибрали проєкти, які можна втілити за три місяці. Це будуть саме квартири — в більшості двокімнатні, але й однокімнатні і трикімнатні», — пояснили в ОП.

Тимошенко зазначив, що після того, як влада відновить зруйновані домівки вимушених переселенців, вони переїдуть у них, а на ці квартири віддають військовим та іншим людям, які стоять в чергах на житло.

Загалом потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир, кажуть у президента.

«Першочергово треба надавати квартири тим, хто не може знайти собі домівку чи проживає в спортивних залах, школах і так далі. Очільники областей складають списки тих, кого потрібно найперше переселяти», — додав Тимошенко.

Каже, що за попередніми підрахунками вартість такого готового житла обходитиметься у близько $1000 за кв. м. Але в ОП зазначили, що говорили з будівельниками з кожного регіону і вони готові мінімізувати свої прибутки, щоб це було дешевше.

Наразі немає підрахунків, скільки людей втратили житло, але станом на 11 квітня уряд отримав від людей понад 66 тисяч заяв про пошкоджене житло внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну. Подати таку заяву можна через «Дію». Згодом обіцяють запустити таку можливість і через ЦНАПи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, Будівництво
В тему