Люди

Коханці-сатаністи, які розчленували дитину і з’їли її печінку, нарешті почули вирок

Коханці-сатаністи, які розчленували дитину і з’їли її печінку, нарешті почули вирок

Ще в серпні 2015-го в лісі під Києвом лісник помітив труп жінки з понівеченим обличчям. Згодом з’ясувалося, що це Катерина Обухівська.

А у вересні того ж року у с. Заслучне Хмельницької області місцеві жителі виявили череп та нижні кінцівки дитини. За взуттям та одягом  родина опізнала10-річну Ганнусю, дочку Катерини Обухівської. Оскільки тулуб дівчинки безслідно зник, люди припустили, що або дитину вбили і продали на органи, або її тіло використали сатаніти для своїх ритуалів.

У злочині зізналася 19-річна

До справи відразу взялися слідчі. Вони з’ясували: останньою, хто бачив Ганнусю живою, була 19-річна Юля. І це не випадкова людина, а коханка цивільного чоловіка Катерини. Коли Катя застукала парочку, Андрій (так звали співмешканця) попросив пробачити йому. Жінка погодилася на вмовляння. І вони переїхали жити до Києва.

– Громадянка Юлія Бойко, якій на момент затримання виповнилося 19 років, спершу заперечувала свою причетність до вбивства дитини, – розповів заступник начальника слідчого управління ГУНП у Хмельницькій області Руслан Войтюк. – Але під тиском доказів Юлія Бойко зізналася у вбивстві малолітньої Ганни і на місцевості показала всі обставини скоєного злочину.

А потім вдалося з’ясувати, що ця ж таки Юлія має зв’язок до вбивства 30-річної Катерини, яку лісник знайшов у лісі під Києвом і яку, так і не опізнавши, похоронили як невідому особу (надто понівеченим було обличчя жінки). Мотивом убивства стали ревнощі.

Утік від жінки та змінив паспорта

Із часом Юлія Бойко зізналася: задушити 10-річну Ганнусю її змусив 36-річний коханець Андрій (той самий, який співмешкав із Катериною). Згодом правоохоронці опитали Андрієвого батька, і той розповів: насправді сина звати Сергій Любенко, родом він із села Заслучне Хмельницької області (саме там, нагадаю, виявили розчленоване тіло 10-річної Ганнусі). Колись Андрій-Сергій служив у військах спецпризначення. Потім одружився і зник. Офіційна дружина, яка лишилася сама з 2-річним сином, подала чоловіка в розшук. Але вісім років про Сергія не було ні слуху ні духу. Навіть рідний батько не знав, де його син і чи взагалі живий. Тож офіційно Сергій вважався безвісти зниклим.

Із часом цей чоловік виготовив собі декілька паспортів. Жив то у Вінниці, то в Києві. Представлявся як Андрій Лісовий. Після затримання зізнався, що то він убив Катю, і пояснив: «Вона страшенно ревнувала. Влаштовувала скандали. Я не знав, як від неї відкараскатися».

Проте слідчі провели обшук у помешканні Андрія-Сергія і виявили там «список очищення» із іменами 54 жінок. Катерина Обухівська числилася під номером 44. Частина жіночих імен у переліку була обведена ручкою. Але чи означало це, що всі ті жінки мертві, – з?ясувати не вдалося. А ще слідчих здивувало, що сам підозрюваний називав себе вікінгом (за переказами, вікінги дуже багато уваги приділяли магії, проводили містичні обряди, зокрема пили кров ворога та їли внутрішні органи людей, щоб перебрати собі їхні здоров’я та силу).

Дівчинку задушили шнурівкою

Коли Обухівські про таке дізналася, Катеринина мама, Галина, пригадала один випадок:

– Якось ми всією родиною відпочивали на природі. Андрій приніс із собою печінку, приготував. Але вона була дивна: не свиняча, не яловича. Ніхто з нас не торкнувся страви. Тому наприкінці пікніка Катя просто переклала печінку Андрієві в лоточок, і він її забрав.

Страшну здогадку щодо канібальства озвучив і Катеринин тато Володимир. Чоловік проаналізував, що Андрій здійснював ритуали жертвоприношення в чітко визначені дати, пов’язані з числами народження жінок. А 10-річна Ганнуся мала бути для сатаніста  певним жертовним ягням.

На камеру даючи зізнання у злочині, Юлія Бойко розповіла:«Я все робила за вказівками Андрія. Він давав мені пити якусь воду, і я була не при своїй пам?яті. Перед тим, як ми вбили Аню, він їй дав якісь таблетки і наказав запити їх водою. Аня жалілася, що в неї галюцинації. Андрій сказав: «Ти просто втомилася». Ми сіли на лавочці. Дитина заснула в Андрія на руках. Він заніс Аню в кущі, поклав на траву, витягнув із мого кросівка шнурівку, зав?язав сплячій дитині на шиї і наказав мені тягнути з усієї сили, поки дитина не перестане дихати. Потім перевірив, чи перестало в Ані битися серце. Далі ми взяли дитину за руки і ноги та закинули в чагарники».

За ґратами сидітиме до кінця життя

Про розчленування Ганнусі (чи тим паче поїдання її внутрішніх органів) слідчі жодного слова не почули ні від Юлії, ні від Андрія-Сергія. Більше того, з часом ця парочка заперечила всі свої зізнання, сказала, нібито всі свідчення з них вибили.

Та на останньому судовому слуханні, яке відбулося цієї зими, було таки доведено: Андрій співмешкав із Катериною лише задля втілення сатанинських намірів принести в жертву маленьку Ганнусю. Він спеціально чекав, доки дівчинці виповниться десять років. За день до дня народження дитини Андрій убив маму, тобто Катерину (видно, боявся, щоб вона не завадила його сатанинським планам). Потім поїхав до Катиних батьків на Вінниччину. Забрав у них Ганнусю (нібито на святкування в Києві її дня народження). А ще через день, тобто коли Ганнусі виповнилося рівно десять років, сатаніст приніс у жертву й саму дівчинку: разом із коханкою розчленував тіло дитини, виколов їй очі, зняв скальп, з’їв печінку. Ніжки й голову Ганнусі вбивці сховали в хащах. І аж через місяць після вбивства цю моторошну знахідку виявили сільські пастухи.

Оскільки Юлія Бойко, якій на момент убивства було 19-ть, відразу зізналася у скоєному, її ще 2020 року засудили до 10 років позбавлення волі. Натомість Андрій-Сергій відмовлявся визнати свою провину. Тому лише цієї зими Хмельницький міськрайонний суд визнав 42-річного чоловіка (на момент скоєння злочину йому було тільки 36-ть) винним у вбивстві двох осіб, незаконному поводженні зі зброєю (адже Катерину від застрелив) та у розбої. За ґратами нелюд сидітиме до кінця свого віку.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, хмельницький, вбивство, затримання, кримінал, Надзвичайні події
В тему