Люди

Загибель 17-річної дівчини в аварії на Волині: хто ж насправді був за кермом авто?

Загибель 17-річної дівчини в аварії на Волині: хто ж насправді був за кермом авто?

Замість весілля – похорон. З моменту страшної аварії у селі Ветли на Волині, яка забрала життя 17-річної Карини Кирилюк, минуло майже три місяці. Ще недавно батьки планували весілля доньки, а нині щодня ходять на її могилу і ставлять собі одне єдине питання: хто ж насправді тієї фатальної ночі був за кермом злощасного авто?

Весь удар при ДТП припав на 17-річну пасажирку…

Аварія сталася 28 жовтня вночі, коли компанія, в якій відпочивала Карина, поверталася машиною з місцевого кафе. В якийсь момент водій не впорався з кермом – і авто на великій швидкості влетіло в електроопору. Одразу після аварії поліція затримала хлопця Карини, 25-річного Олексія Беденюка.

За версією слідства, саме він тоді був за кермом. Проте сам Олексій заперечує, що кермував машиною в момент аварії, і звинувачує в загибелі дівчини свого друга, 23-річного Сергія, який власне і є власником авто. Хто ж насправді кермував тієї фатальної ночі автомобілем і хто відсидить за це 10 років у в’язниці?

На захист обвинуваченого Олексія Беденюка стає і рідна сестра загиблої – Віра Мартинюк. Вона запевняє, що не вірить у його провину, адже сама довгий час працює у правоохоронних органах і у цій справі у неї багато питань, до слідства зокрема. Про загибель сестри їй сповістили по телефону. Жінка зізнається, що не одразу зрозуміла, про котру з ний йде мова, бо їх у батьків шестеро доньок, ще мають одного брата. Вона зателефонувала мамі і повідомила страшну звістку. А коли приїхала на місце аварії – мама вже плакала в кареті «швидкої» над Кариною. Дівчина вуже була мертва.

Як згодом стало відомо, тоді в авто було четверо осіб: Карина, її хлопець Олексій, дівчина Богдана і власник авто Сергій. Всі з одного села Ветли. Вся права сторона автівки, на яку припав весь удар при зіткненні, була вщент зім’ята. Саме з того боку сиділа Карина…

На похорон коханої хлопця не відпустили

За словами Віри Мартинюк, власник авто і ще одна пасажирка не отримали жодних ушкоджень.

Олексія, попри відчайдушні прохання рідних, не відпустили навіть на похорон, аби попрощатися з коханою. Він своєї вини не визнає і запевняє, що не він тоді був за кермом. Хлопець вийшов під заставу (його батько заплатив за нього 90 тисяч гривень, – прим.) і приїхав у студію телепередачі «Стосується кожного», аби дати розголос цій історії. Каже: досі не може змиритися із загибеллю коханої. Щодня переглядає на телефоні спільні фото і відео з їхніх зустрічей. Та додає: планували весілля, діток.

– У цій жахливій аварії загинула моя наречена. Вона – кохання мого життя. Але я не був тоді за кермом і хочу це довести. До мене в палату підійшов слідчий, бо в мене був струс головного мозку,  і поставив мені питання, чи перебував я в той вечір за кермом. Я сказав, що перебував. Ще запитав, чи вживали ми алкоголь. Я сказав, що так, ми сиділи з компанією і випивали. Але саме в момент ДТП не я був за кермом, а власник авто. Я сидів спереду справа. Карина – ззаду за мною. Пам’ятаю момент удару, я почав її шукати, коли знайшов – вона вже не дихала. Я почав робити їй штучне дихання. Це нічого не давало, – пригадує Олексій Беденюк та додає: – Через травму голови багато чого з аварії він просто не пам’ятає.

Чому основні речові докази опинилися на смітнику?

Як розповідає батько Олексія – Віталій Беденюк, на місці аварії, коли він приїхав, ледь зумів відтягнути сина від «швидкої». Олексій кричав: «Рятуйте Карину». Батько не приховує, чув від сина запах алкоголю, але не вірить, що саме він тоді був за кермом авто і вимагає об’єктивного розслідування у справі.

Як уже згадувалося, не об’єктивним називає розслідування і сестра загиблої – Віра Мартинюк. Не довіряє вона і самому слідчому, який веде цю справу. Жінка пояснює: коли зайшла до палати Олексія, в нього голова була травмована з правого боку, що визвало у неї сумнів. Адже водійська сторона – ліва, і всі це розуміють. Ще одне – поліція чомусь не вилучила з місця аварії головні речові докази – сумочку загиблої, бампер і праві дверці місцеві просто вивезли з місця аварії на смітник. Також аварія сталася біля магазину, де є камери. Але чомусь записи з них ніхто не дивився. А усі клопотання з приводу повторного проведення експертизи просто відхиляються.

Поміж тим справу вже скерували до суду. Завідувачка сектору комунікації ГУ НП у Волинській області Ольга Бузулук ситуацію коментує так:

– У водія слідчі відібрали зразки крові. Встановлено, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Доза алкоголю в 13 разів перевищувала допустиму норму. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження, яке розслідувалося кілька місяців, і 14 грудня обвинувальний акт скерували до суду. Цьому чоловіку за вчинення ДТП у стані сп’яніння, в результаті якого загинула неповнолітня дівчина, загрожують до 10 років позбавлення волі.

Мати власника машини, 44-річна Ірина Юхимук з Ветлів, переконана, що її син не міг тоді кермувати авто.

– Після тієї ночі я зателефонувала до матері головного свідка, який був в машині – дівчини Богдани. Я запитала, що каже донька, хто був за кермом? Вона відповіла, що Олексій. І дівчата просили його, щоб він не їхав так швидко, – стверджує жінка.

Ірина Юхимук додає, автомобіль її син недавно пригнав із заробітків з Німеччини.

Першим на місці трагедії побував 32-річний Сергій Борисюк. Ось що він розповідає:

– Я вже лягав спати і о 00:30 почув шум, був удар і зникло світло. Коли виглянув у вікно, побачив стовп пилюки. Я швидко одягнувся і побіг туди. Власник машини і ще одна пасажирка стояли на вулиці. Льоша тоді був на задньому правому сидінні і кричав, де Карина. Вона лежала обабіч дороги. Стрілка спідометра на авто тоді була на позначці 190 кілометрів. 

Коли Олексія запитали, як він опинився на задньому сидінні, якщо сидів спереду, відповів, що оскільки передню дверку заблокувало, то він переліз на заднє сидіння – там дверки не було, її вирвало. Інших деталей хлопець не пам’ятає…

У студії показали відео, яке знімала Карина приблизно за годину до смертельної аварії. Молодь на помітно великій швидкості їхала з увімкнутою гучною музикою, дівчата  були на задньому сидінні, підспівували і підтанцьовували. За кермом сидів саме Олексій – хлопець загиблої. Але справа за пасажирським сидінням сиділа не Карина, а інша дівчина. Хоча на момент аварії вона сиділа саме справа, куди і припав основний удар. Тобто молодь таки пересідала. Це стверджує і Олексій Беденюк, мовляв, на відео вони тільки їдуть на місце відпочинку і тоді за кермом дійсно був він, а коли вже поверталася додому, за кермо сів власник авто.

Хто ж насправді кермував автомобілем і хто винен у аварії – вирішуватиме суд. Чому слідство ведеться так халатно – залишається під питанням. Ясно одне: уникнути або попередити трагедію можна, якщо дотримуватися правил дорожнього руху. Бо ж недарма кажуть, що вони написані кров’ю. І, на жаль, в цій історії ми бачимо яскраве тому підтвердження…

Ганна Лісова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, дтп, смерть
В тему

Останні матеріали