Люди

Три рідні брати стали побратимами і разом боронять Україну

Три рідні брати стали побратимами і разом боронять Україну

Брат за брата – саме так пліч-о-пліч у самому пеклі війни тримають оборону рідної землі три рідні брати з Вінниччини. В’ячеслав, Василь та Вадим ще геть молоді, найстаршому –всього 22 роки. Молодші на рік, Василь та Вадим – двійнята.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

Брати служать у мотопіхотному підрозділі, і всі троє опанували фах механіків-водіїв бойових машин піхоти.
Старший брат В’ячеслав боронить країну з 2018 року. Через пів року до нього приєднався Василь. А згодом до їхніх піхотних лав потрапив і Вадим – менший із двійнят. Хлопці кажуть, служити разом в одному підрозділі – це справжнє щастя. «Тепер ми не просто брати, а й побратими по зброї», – гордо заявляє В’ячеслав.

Війна змінила їх усіх кардинально. До війська вони жили кожен своїм життям, мали різні захоплення, часто конфліктували через неважливі речі, інколи навіть чубились. Але нині вони справжня команда, надійний тил і допомога один для одного. Більш дружної «трійці» годі й шукати.

Василь – найбільший жартівник серед своїх братів. І навіть про воєнні будні він розповідає з усмішкою. Дуже любить хлопець свій БМП-1, на якому добряче «всипає дусту» ворогу. Менший з двійнят – Вадим, в шкільні роки займався важкою атлетикою. До війська його покликали брати, бо тут йому є де прикласти свою силу. І навіть на передовій зробити не менше від п’яти підходів жиму із 100-кілограмовою штангою для нього не завдає проблеми. Єдине – умови, звісно, далеко не ті, що в тренажерному залі. Та й пильність тут не варто втрачати ні на секунду, аби не дати ворогу шансу захопити бодай метр рідної землі.

Уже за декілька місяців у старшого брата завершується термін дії контракту. Але йти на відпочинок він навіть не збирається – буде підписувати ще один контракт.

«Як мені вдома сидіти спокійно, знаючи, що молодші брати тут, на передовій? Тож ми будемо й далі служити – брат за брата!» – каже В’ячеслав.

Ганна Лісова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: оос, війна на сході україни, війна
В тему