Люди

Мінікопію рідної школи виготовила за 582 години

Мінікопію рідної школи виготовила за 582 години

Точну копію Чортківської школи № 7 виготовила педагог-організатор, майстриня з оригамі Христина Глухан. Робота виконана в техніці модульний оригамі, при якій для виготовлення одного модуля потрібно розрізати аркуш паперу на 32 частини і загорнути відповідним чином. Усі модулі мають бути однаковими, з плавними лініями.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Ми усі чули, що школа – це наш другий дім, і це не просто слова, – каже педагог. – Бо тут я спершу навчалась, а згодом сюди ж прийшла працювати. Тож ідея виготовити копії школи в мене виникла давно. Вся робота зайняла чотири місяці. Якщо порахувати, скільки я витратила часу на цю роботу, то виходить, що 182 години пішли лише на нарізання паперу. Ще 213 годин витратила на складання модулів. 152 години пішло на розробку макета і складання модулів, яких було 64 тисячі 20 штук у конструкцію. Ще 35 годин було витрачено на монтаж роботи. Відтак було витрачено 582 години, або 34 тисячі 920 хвилин, або 2 мільйони 2095200 секунд. Щодо матеріальних затрат, то витрачено чотири тисячі гривень, адже потрібно було купити папір, картон, 9 банок клею ПВА, 6 банок лаку, дерев’яні планки для каркаса, саморізи, гарячий клей.

Конструкція виготовленої школи складається з трьох частин. Перша – це основна – завдовжки 169, завширшки 30 і заввишки 47 сантиметрів. Друга – їдальня, і третя – актова зала та спортзал.

– Звісно, мені допомагали рідні, – каже майстриня. – Приміром, мама допомагала з донечкою, поки я складала роботу, чоловік повністю змонтував головні частини в будівлю. Бабуся порізала більшу частину паперу. А донечка Златочка випробовувала кожну частину конструкції на міцність. Загалом у моєму творчому доробку – понад п’ять тисяч робіт. Під час цього заняття я відпочиваю. А ще під час складання модулів тренуються логічне мислення, творча уява, адже в роботу включаються обидві півкулі мозку. В майбутньому мрію створити музей паперових споруд нашого міста. Тож макет школи стане центральною спорудою цього музею.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: школа, тернопіль
В тему