Люди

Вікторія Доманська: «Юрист — це не робота, а покликання»

Вікторія Доманська: «Юрист — це не робота, а покликання»
Вікторія Доманська

У кожної людини раніше чи пізніше виникає потреба в допомозі юриста. Оскільки Україна — правова держава, то різноманітні ситуації вирішуються з дотримання законів та інших нормативно-правових актів. Проте для успішного вирішення Вашого питання недостатньо досконало знати закони, потрібно ще й вміти їх трактувати, дискутувати та стежити за постійними змінами у нормативно-правових актах. 

Саме про це, а також успіх та сім'ю, наша розмова з юристом Вікторією Доманською, яка є партнером адвокатського об'єднання «Global Legal Group».

Ти вважаєш себе успішною жінкою? І що вкладаєш в поняття успіх?

Про мою успішність напевне не мені судити, але варто зазначити: внутрішньо відчуваю, що робила завжди все правильно, я дуже довіряю своїй інтуїції і вона мене ніколи не підводить. Тому поки відчуваю, що займаюся цікавою та потрібною людям справою, то буду робити.

Я можу з впевненістю сказати одне, що моє життя неймовірно насичення як емоціями так і подіями. І нудьгувати точно немає коли.

Скільки часу витрачаєш на роботу і як вдається це поєднувати з вихованням сина?

Насправді робота забирає у мене 80% мого часу, але в мене все працює без мене. Навіть якщо я на роботі — вдома все відбувається.

Графік моєї дитини співпадає з моїм.  Плавання, малювання, англійська, додаткові заняття, школа, прогулянки з друзями. Все налаштовано як «швейцарський годинник» і все під контролем. Тому встигаю все.

Які методи використовуєш у вихованні? Наприклад, як пояснюєш, чому потрібно менше часу користуватися смартофоном, сидіти за комп’ютером?

Ну діджеталізація нашу сім’ю не оминула. Приставки, комп’ютери, планшети та телефони. Але є домовленості, яких ми дотримуємося. Від сина — відмінні оцінки та виконання всіх умов (приміром, догляд за домашніми тваринками — у нас є кіт і кролик; навчання; читання щоденне книги тощо), а від мене виконання його прохань. В нас тато виступає як рефері, він слідкує за виконанням домовленностей обох сторін.

Я вдячна Богу за сім'ю, адже вона стала мені опорою і підтримкою у всіх починаннях.

Чи відчувала упереджене ставлення на роботі через те, що ти жінка?

Ні, ніколи. В сучасному світі напевне це не дуже актуально, або можливо мені щастило завжди з керівниками та колегами.

З ким тобі легше працювати: з чоловіками чи жінками?

Напевне з чоловіками, адже вони зазвичай знають чого хочуть. В жінок інколи переважають емоції, які є не доречними.

Чи відчувала емоційне вигорання на роботі і що робила, щоб відновити сили?

Міняла роботу або й взагалі сферу, в якій працювала. Насправді не люблю дискомфорт і люблю ризикувати. Я швидше зроблю те, чого дуже боюся, аніж оберу зону комфорту.

Ким бачиш себе в майбутньому? 

Ціль, до якої я крокую довгий час — роботу зробити своїм хобі та кайфувати щодня від неї та від людей, які мене оточують і без терміну придатності.

Чи є люди, які для тебе є прикладом? Хто був головним вчителем у житті?

Є люди які мене надихали, яких я дуже поважаю та до яких я прислухаюся. Але ідолів не мала ніколи. Я знаю, що я хочу і спокійно іду до цього. Головним моїм вчителем — є життя.

Не було бажання виїхати з України?

Ніколи. Це моє коріння, це моя країна. І кращого краю для мене немає.

Як реагуєш на критику?

На критику реагую краще, ніж на компліменти. Мені подобаються люди, які відверто можуть сказати своє бачення, і обґрунтувати його. Якщо це здорова критика - тоді це саме те, що треба. Адже це і є модель формування нас як особистостей.

Чому почала працювати в юридичній галузі?

Я в ній дуже давно і в принципі не покидала її ніколи. Паралельно брала участь в мегакрутих проектах. І все це в комплексі — створило мене теперішню.

Наразі з тим багажем знань який у мене є, я готова ділитися та допомагати всім кому це необхідно. Сьогодні я надаю безкоштовні консультації для малозабезпечених верств населення офлайн в офісі на вулиці Шопена 22а, або можу дати пораду онлайн. Для цього підписуйтеся на мою сторінку в Facebook та Instagram. 

Підписатися на Вікторію Доманську в Facebook

Підписатися на Вікторію Доманську в Instagram

Також я запускаю серію відеоуроків, які мають на меті підвищити юридичну грамотність наших громадян, розповідати про наші права та наші обов'язки, тонкощі юридичних процесів та судових засідань тощо. Тому прошу усіх охочих телефонувати на номер +38(066)-988-75-71, писати на месенджери або в соцмережі пропозиції тем перших відеоуроків.

Чи надаєш допомогу представникам малозабезпечених верств населення, в яких не завжди є кошти на оплату?

Так. Вони можуть розраховувати на безкоштовну консультацію. Двері мого офісу на Шопена 22а завжди відкриті для всіх. Щоб домовитися про зустріч телефонуйте на номер, вказаний вище, аби пишіть на сторінки в соціальних мережах.

Що найважливіше в професії юриста?

Розуміти, що це не робота, а покликання. Ось що найважливіше. Ти маєш жити для інших і для цього потрібно багато енергії, сил, терпіння та знань.

Чому професія юриста тривалий час залишається популярною?

Законодавство змінюється щодня, і пересічний громадянин незавжди може все осягнути, тому допомога юриста завжди актуальна та дуже потрібна. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Інтерв'ю, юристи, Юридичні послуги, луцьк, Волинь
В тему