Люди

У колекції – три тисячі значків 

У колекції – три тисячі значків 

Нині Олександр Тихонов радіє чималій колекції значків, які почав збирати ще в шкільному віці.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Пригадую, як радів кожному новому значку, – розповідає житель селища міського типу Троїцьке, що на Луганщині. – Однак коли повернувся з армії, то дізнався, що мама мої значки віддала сусідському хлопцеві. Відтак моя колекція була втрачена. І ті значки, які я привіз з армії, а їх було декілька десятків, і стали першими в моїй новій колекції. Свого часу колекціонував значки з тих міст, де бував. А також значки підприємств, які відвідував.

А що працював інженером на заводі, то їздив у відрядження дуже часто. Згодом почав збирати тематичні підбірки: літаки, автомобілі, кораблі, мистецтво тощо. На той час їхня вартість становила 10 – 15 копійок. Хоча й були такі, що коштували один карбованець, тобто доволі дорого.

– Сьогодні в моїй колекції – майже три тисячі значків, – каже колекціонер. – Дуже багато часів Радянського Союзу. Зокрема, «Майстер машинного доїння», «Майстер золоті руки» – ці значки випускали спеціально для нагородження фахівців, які досягли успіхів в тій чи іншій сфері. Є піонерські та комсомольські значки різних років випуску. Є Союзу журналістів Радянського Союзу.

Відверто кажучи, кожен експонат моєї колекції є нехай і маленькою, проте частинкою мого життя, і мені дуже шкода, що ні діти, ні онуки не цікавляться ними. Їх, до речі, сьогодні не виготовляють на широкий загал, а лише колекційними партіями. Тому хотілося б, аби нащадки продовжили розвивати й поповнювати мою колекцію. Проте вони не хочуть. Тож частину колекції вже передав краєзнавчому музею.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луганськ
В тему

Останні матеріали