Люди

Пів століття прожити в любові та злагоді допомагає… пісня

Пів століття прожити в любові та злагоді допомагає… пісня

Народний аматорський хоровий колектив «Оберіг» Коростенського будинку науки і техніки (БНіТ), що на Житомирщині, об’єднує учасників різного віку і професій. Чимало в ньому людей, котрі нині  на заслуженому відпочинку. Бо ж любов до пісні, творчості не обмежити  ні віком, ні часом. У цьому переконані мої співрозмовники – подружжя Галенз.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Михайло Васильович Галенза і його дружина Галина Григорівна багато літ поспіль співають у хоровому колективі. Галина Григорівна з юних літ любить співати. Але це захоплення стало ще більшим, коли одружилися з Михайлом Васильовичем, у  родині якого усі з музичним хистом і гарними голосами.

…Познайомилися  Галина Григорівна і Михайло Васильович наприкінці 60-х років. Обоє розпочинали трудовий шлях на залізниці. У вантажному дворі ст. Коростень обліковцем тоді працювала Галина, Михайло ж трудився у дистанції навантажувально-розвантажувальних робіт кранівником. Роботи було багато, та напружений графік молодому кранівнику Галензі видався до снаги. А коли закохався у завжди сяючу посмішкою красуню Галину, то й увесь довколишній світ здавався кращим.

Одружилися молодята восени 1970 року. Тож  у родині  Галенз вже невдовзі «золотий» ювілей. Разом ростили дітей, підтримують й надихають одне одного. Багато змін відбувалося за цей час. Змужніли їхні діти. Завершило свою трудову діяльність подружжя. А заслужений відпочинок – чим не час для  пісенної творчості?

Творчості, яка дає можливість реалізовувати свої здібності, а заразом і спілкуватися з друзями. Тож, коли подруга Галини Галензи Варвара Маліновська повідала їй про чудовий колектив у Коростенському БНіТ, вона теж вирішила приєднатися. А згодом у хорі «Оберегу» став співати і Михайло Галенза, який до цього був учасником інших аматорських колективів. До речі, у міському духовому оркестрі він і зараз грає.

Найголовніший секрет міцності сім’ї мої співрозмовники вважають у тому, що любов та повага між ними лишаються усі ці роки. А ще спільне захоплення – художня самодіяльність. Репетиції, хвилювання перед концертами, виступи на сцені,  оплески  від глядачів і вдячність  за  незабутнє виконання українських народних пісень, які чудово звучать у виконанні аматорів БНіТ, – усе це додає наснаги, оптимізму, робить життя цікавішим.

Оксана Климчук

Фото автора

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: житомир, музика
В тему