Люди

Пробігла босоніж 50 км, хоча два роки тому взагалі не цікавилася спортом

Пробігла босоніж 50 км, хоча два роки тому взагалі не цікавилася спортом

Нещодавно 32-річна Катерина Байрон, спортсменка з Одеси, встановила вражаючий рекорд – босоніж пробігла 50 кілометрів за 5 годин і 2 хвилини. Середня швидкість бігу становила 9,9 км за годину, а максимальна – 13,8 км. 

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Досягнення спортсменки внесли в реєстр Книги Національних досягнень України. Детальніше про рекорд, любов до спорту та підготовку до забігів – у розмові зі спортсменкою.

Пані Катерино, розкажіть, коли почали займатися спортом?

– Нині в це важко повірити, але ще два роки тому, підбігши за автобусом, я потім довго відхекувалася. А одного дня йшла вулицею – і побачила афішу, на якій повідомлялося про напівмарафон на 21 кілометр. Стало цікаво, чи зможу, і вирішила взяти участь. Скажу відверто: було ну дуже важко. Відтак до наступного марафону я вже почала готуватися. Стала регулярно тренуватися. Тож наступний напівмарафон я здолала легко. Помітила, що коли бігаю, то за спиною наче виростають крила.

Чому вирішили бігти пів сотні кілометрів босоніж?

– Ми проходимо в цей світ босими ногами. Стаємо босоніж на землю. Моя метафора: людино, стань босими ногами на землю і подивися у небо. Наші предки бігали босоніж, і я вирішила пробігти 50 кілометрів так само і встановити рекорд. Пригадую, представники реєстру рекордів мені декілька разів казали, аби добре подумала, перш ніж бігти босоніж. Я ж вирішила все ж бігти. Свій забіг присвятила Міжнародному дню ненасильства та Дню усмішки.

Де Ви бігли і чи не знадобилася медична допомога?

– Бігла одеською трасою «Здоров’я», яка покрита асфальтом і пролягає по Набережній. Так сталося, що перед моїм забігом пройшов дощ. Відтак позмивало зі схилів пластик, скло, сміття. Відверто кажучи, це певною мірою ускладнило мій забіг. Проте я жодного разу не поранилася. Хоча про всякий випадок мала при собі бинти, перекис водню та пластирі. Думаю, що підсвідомість все влаштувала так, що мої ноги оминали сміття та скло самостійно.

Чи складною є підготовка до подібних забігів?

– Підготовку до забігу розпочала за два місяці. Зокрема, повністю вилучила зі свого раціону вуглеводи. І лише в переддень забігу випила два енергогелі, їла фрукти та солодощі. Саме ці вуглеводи додали мені енергії добігти до фінішу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, одеса
В тему

Останні матеріали